Θάνος Αξαρλιάν: 31 χρόνια από τη δολοφονία του από τη 17Ν

Η συγκλονιστική ανάρτηση του αδερφού του για την τραγική επέτειο

Must Read

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 31 χρόνια από τη δολοφονία του 20χρονου φοιτητή Θάνου Αξαρλιάν, ο οποίος έπεσε νεκρός όταν χτυπήθηκε από θραύσματα ρουκέτας της 17 Νοέμβρη, η οποία είχε σχεδιάσει επίθεση κατά του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Στις 14 Ιουλίου 1992, ο νεαρός φοιτητής περπατούσε στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, την ώρα που στο ίδιο σημείο περνούσε το όχημα που μετέφερε τον Γιάννη Παλαιοκρασσά, από το υπουργείο Οικονομικών. Στο όχημα βρίσκονταν μαζί του η κόρη και η σύζυγός του.

Ξαφνικά, ακούστηκε ένας μεγάλος κρότος και αμέσως ξέσπασε φωτιά. Ο 20χρονος φοιτητής κείτονταν στο δρόμο νεκρός, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Λίγο αργότερα, άγνωστος κάλεσε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και δήλωσε ότι η 17 Νοέμβρη αναλαμβάνει την ευθύνη, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον θάνατο του φοιτητή ως… «παράπλευρη απώλεια».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο αδερφός του Θάνου Αξαρλιάν γράφει για την τραγική επέτειο: «Όποιοι τον γνωρίσατε, αλλά κι όποιοι δεν τον ξέρετε, κοινοποιήστε το, για να γνωρίζουν όλοι το πρόσωπο της τρομοκρατίας» έγραψε συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία του αδερφού του στην οποία αναφέρεται: «Αν σταματούσες για λίγο… Αν δεν έτρεχες τόσο πρόθυμα… Αν η τυφλή βία και το μίσος δεν αποφάσιζαν για το ποιος θα ζήσει… Αν η δημοκρατία δεν χρειαζόταν το αίμα των αθώων… Αν…».

Αναρτήσεις για την επέτειο θανάτου του αδικοχαμένου φοιτητή έκαναν και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This