Conde Nast Traveller: Αυτά είναι τα 10 κορυφαία ελληνικά νησιά για το δημοφιλές περιοδικό

Must Read

Ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα έκανε με δημοσίευμά του, το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller, το οποίο έφτιαξε την δικιά του λίστα με τα κορυφαία ελληνικά νησιά.

Η Σαντορίνη στέφθηκε ως το καλύτερο νησί της χώρας μας για διακοπές στη σχετική κατάταξη του Conde Nast Traveller για το 2023. Σύμφωνα με το κορυφαίο περιοδικό, το νησί είναι ιδανικό για νεόνυμφους και τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα για πρώτη φορά. Ο τουρισμός είναι εδώ και δεκαετίες η μεγαλύτερη δεξαμενή εσόδων για τους κατοίκους του νησιού.

Το Conde Nast περιέγραψε τη θέα στην καλντέρα της Σαντορίνης ως ρομαντικό κλισέ, το οποίο όμως εξακολουθεί να «σου κόβει την ανάσα. Το μοναδικό και άγριο τοπίο της Σαντορίνης διαμορφώθηκε για πάντα από μια καταστροφική ηφαιστειακή έκρηξη πριν από περίπου 3.500 χρόνια, αφήνοντας παραλίες με μαύρη άμμο και ιλιγγιώδεις βράχους σε ψυχεδελικές αποχρώσεις» αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Η Σύρος κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη του Conde Nast Traveller, μια θέση άκρως τιμητική για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων η οποία προσπαθεί να κερδίσει την τουριστική της καταξίωση. Σύμφωνα με το περιοδικό, το γραφικό νησί φιλοξενεί διάφορα φεστιβάλ που τιμούν τον χορό, τον κινηματογράφο, την κλασική μουσική και την τζαζ, καθώς και το ρεμπέτικο, που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τον ντόπιο μουσικό, Μάρκο Βαμβακάρη, και είναι μια μορφή ελληνικού μπλουζ. Αν και οι παραλίες της Σύρου δεν είναι τόσο εντυπωσιακές όσο αυτές σε ορισμένα άλλα δημοφιλή μέρη της Ελλάδας, το νησί έχει μια ταχέως αναπτυσσόμενη φήμη ως “γευσιγνώστης”.

Η Κέρκυρα συμπληρώνει την πρώτη τριάδα της κατάταξης και είναι γνωστή για τα καταπράσινα τοπία και τις παραλίες της. Το Conde Nast Traveller περιγράφει το νησί ως το «it girl» του αρχιπελάγους του Ιονίου με μια «γοητευτική σύγκρουση» βενετσιάνικων, βρετανικών και γαλλικών επιρροών.

Για αμμώδεις παραλίες, οι τουρίστες μπορούν να κατευθυνθούν στη Νάξο, το τέταρτο νησί της κατάταξης, με την πουδρένια άμμο, η οποία είναι ιδανική για να παίζουν τα παιδιά. Η Κεφαλονιά κατέλαβε την πέμπτη θέση στη λίστα και περιγράφηκε ως το ιδανικό μέρος για «χαλαρές οικογενειακές διακοπές».

Η λίστα του Conde Nast Traveller

1.Σαντορίνη
2.Σύρος
3.Κέρκυρα
4.Νάξος
5.Κεφαλονιά
6.Σίφνος
7.Ύδρα
8.Μήλος
9.Σέριφος
10.Μύκονος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This