Φωτιά στον Κουβαρά – Κίνδυνος να φτάσει στην παραλία Αναβύσσου – Κοντά σε πυλώνες υψηλής τάσης οι φλόγες

Εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες στην περιοχή της πυρκαγιάς λέει το Meteo

Must Read

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στον Νέο Κουβαρά, με τις φλόγες να έχουν φτάσει δίπλα σε σπίτια, την ώρα μάλιστα που οι  αρχές να ανησυχούν ότι υπάρχει κίνδυνος η μεγάλη φωτιά να φτάσει στην παραλία Αναβύσσου.

Αυτή την ώρα, η πυρκαγιά βρίσκεται στην κορυφογραμμή του πρώτου βουνού πάνω από τα Καλύβια και στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι 6 με 7 μποφόρ, που δυσχαιρένουν το έργο των πυροσβεστών. Μάλιστα, η φωτιά καίει κοντά σε πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για εκρήξεις στο σημείο.




Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα δόθηκε εντολή για εκκένωση της περιοχής Πέτας Κουβαρά προς Κερατέα, ενώ έχει ήδη εκκενωθεί η Μονής Ιεράς Σκέπης και Αγίας Κυριακής όπως και ο οικισμός Χελώνι. Εντολή για εκκένωση δόθηκε και για τις περιοχές των Μελισουργός – Τραμπουριά μέσω λεωφόρου Αναβύσσου προς Ανάβυσσο.

Meteo: Εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες στην περιοχή της πυρκαγιάς

Σε ανακοίνωσή της η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ενημερώνει ότι «με βάση το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΜΕΤΕΟ, στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς πνέουν αυτήν την ώρα βορειοανατολικοί άνεμοι στα 5-6 μποφόρ, με ριπές που ξεπερνούν τα 50 km/h. Η θερμοκρασία είναι στους 33-34oC, ενώ η ευφλεκτότητα των δασικών καυσίμων εκτιμάται ως εξαιρετικά υψηλή (εκτιμώμενη υγρασία νεκρών δασικών καυσίμων χαμηλότερη του 8%).

Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για τη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς, η οποία καθοδηγείται από τους ενισχυμένους βορειοανατολικούς ανέμους. Επιπροσθέτως, οι ξηρές συνθήκες σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους ανέμους αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα κηλιδώσεων (έναρξη νέων εστιών σε απόσταση από το κύριο μέτωπο λόγω της δημιουργίας και μεταφοράς καυτρών).



Με βάση τα πιο πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή της πυρκαγιάς θα παραμείνουν εξαιρετικά δυσμενείς έως αργά το απόγευμα (7-8 μ.μ.), οπότε και αναμένουμε σταδιακή βελτίωση λόγω της εξασθένησης των ανέμων. Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί πως η ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών (τιμές περιεχόμενης υγρασίας κάτω του 10-11%), γεγονός που αναμένεται να δυσχεράνει τον έλεγχο της φωτιάς.

Η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση όπως αυτή η εξελίσσεται και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση σχετικά και με την εξέλιξη των πυρομετεωρολογικών συνθηκών τις αμέσως επόμενες ώρες».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This