Δευτέρα 17/5/2021

Εκπαιδευτικοί και γονείς «σταυρώνουν» τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο

Φουντώνει το κύμα αντίδρασης στη μαρτυρική μεγαλόνησο απέναντι στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, μετά τις αποκαλύψεις που παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας για την εμπλοκή του στην πολιτογράφηση του καταζητούμενου Μαλαισιανού Τζο Λόου, ο οποίος έδωσε στον Αρχιεπίσκοπο τουλάχιστον 310.000 ευρώ σε δύο επιταγές.

Κύπριοι πολίτες που έχουν σκανδαλιστεί με όσα έχουν αποκαλυφθεί συγκεντρώνουν υπογραφές μέσω διαδικτύου, με στόχο ο Κύπριος γενικός εισαγγελέας να παρέμβει στην υπόθεση του Αρχιεπισκόπου και να ερευνήσει τα χρήματα που έλαβε από τον Μαλαισιανό καταζητούμενο.

Την ίδια στιγμή η ονομαστική γιορτή του κ. Χρυσοστόμου, που είναι επίσημη μαθητική αργία στην Κύπρο, διχάζει. Οι δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς αλλά και μαθητές είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με όσα αποκαλύπτονται για τις φερόμενες σχέσεις και ενδεχόμενες εξυπηρετήσεις του Αρχιεπισκόπου προς τον διεθνώς καταζητούμενο από τη Μαλαισία.

Εκπαιδευτικοί και γονείς διοργανώνουν την Τετάρτη διαδήλωση από την Αρχιεπισκοπή προς τη Βουλή. Οι διοργανωτές έχουν ζητήσει από όσους θα συμμετάσχουν στη διαδήλωση να κρατούν μια βίτσα και ένα διαβατήριο. Το διαβατήριο για τη διαμαρτυρία σχετικά με την υπόθεση της πολιτογράφησης του Μαλαισιανού καταζητούμενου Λόου και η βίτσα λόγω της πρόσφατης δήλωσης του Αρχιεπισκόπου ότι οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται βίτσα, για να συμμορφωθούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ