Τρίτη 18/5/2021

Αίσχος! Βανδάλισαν το υπό κατασκευή άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Οργή προκαλεί ο βανδαλισμός του υπό κατασκευή αγάλματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πλατεία Διοικητηρίου, στην Ξάνθη.

Οι εργασίες για την τοποθέτηση του ανδριάντα είχαν αρχίσει εδώ και εβδομάδες και μάλιστα είχε τοποθετηθεί η βάση του αγάλματος, πάνω στην οποία έγραψαν συνθήματα. Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμή του Κωνσταντίνου Καραμανλή θα γίνονταν μετά την τοποθέτηση του ανδριάντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται τέτοιοι βανδαλισμοί, καθώς κάτι τέτοιο είχε συμβεί και στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, αλλά και στο ρολόι της κεντρικής πλατείας, που είχε χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο.

Δείτε επίσης: Ο Κων. Μητσοτάκης (μετά θάνατον) άναψε νέες «φωτιές»: «Ο Κόκκαλης μας έριξε, αλλά με τη στήριξη του Σαμαρά»

Οι δράστες, που -όπως όλα δείχνουν- θεωρούν «παιχνίδι» να βανδαλίζουν μνημεία, πραγματοποίησαν την ντροπιαστική τους ενέργεια κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως φαίνεται, και δεν έγιναν από κανέναν αντιληπτοί.

Η Αστυνομία από την πλευρά της διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο χώρο δεν υπήρχε καμία φύλαξη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ