Εντολή εκκένωσης σε ακόμα ένα χωριό λόγω της πυρκαγιάς στη Ρόδο – Κατεπείγον αίτημα για κήρυξη κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Must Read

Με κατεπείγον αίτημά τους, με αριθ. πρωτ. 98473/759 προς την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ζητούν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου Ρόδου, για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, εξαιτίας της εκδήλωσης ισχυρών πυρκαγιών από χθες το μεσημέρι, οι οποίες συνεχίζονται.

Το αίτημα αφορά τις δημοτικές ενότητες Καμείρου, Ατταβύρου και Λινδίων του δήμου Ρόδου.





Στο κατεπείγον αίτημα επισημαίνεται ότι λόγω της εκδήλωσης ισχυρών πυρκαγιών σε περιοχές του δήμου Ρόδου, οι οποίες εκδηλώθηκαν κατά την 18η Ιουλίου 2023 και συνεχίζονται, έχει δημιουργηθεί εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, για την αντιμετώπιση της οποίας απαιτείται ειδικός συντονισμός και κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες, και ως εκ τούτου, ζητείται να κηρυχθούν οι τρεις δημοτικές ενότητες, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

 



Ακόμα μία εκκένωση – Στη συνέχεια ακυρώθηκε

Την εκκένωση του χωριού Απόλλωνα ανακοίνωσε γύρω στις 20:00 , κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Η απόφαση λήφθηκε για προληπτικούς λόγους δεδομένου ότι ένα από τα μέτωπα της φωτιάς είναι αρκετά κοντά στο χωριό. Λίγη ώρα αργότερα, η απόφαση ακυρώθηκε.

Σημειώνεται ότι νωρίς το μεσημέρι για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν επίσης τα χωριά Σάλακο, Ελεούσα και Διμυλιά καθώς και το ξενοδοχείο «Έλαφος» στον Προφήτη Ηλία.



«Η μάχη συνεχίζεται»

Επίσης, όπως ενημέρωσε ο κ. Χατζημάρκος, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συνεδρίασε στο χωριό Απόλλωνα της Ρόδου:

«Η αναγκαία και προβλεπόμενη συνεδρίαση του οργάνου αυτού έχει πάντα στόχο τον συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκομένων φορέων τσυτόχρονα με την κάλυψη των αναγκών όσων επιχειρούν.
Πάνω από 20 Οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, πάνω απο 100 στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, 9 εναέρια μέσα, ο Ελληνικός Στρατός με προσωπικό και εξοπλισμό, τα άλλα Σώματα Ασφαλείας με προσωπικό και εξοπλισμό, η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας κ Δήμου με προσωπικό και εξοπλισμό, χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες ιδιωτών που κλήθηκαν για την επιχείριση πυρόσβεσης και εκατοντάδες εθελοντές, είναι όλοι εκεί. Στην μάχη.
Είμαστε δίπλα τους και θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Ξέρουν την αγάπη και εκτίμηση μας, για αυτούς και την δουλειά τους.
Η μάχη συνεχίζεται».

φωτογραφία: https://www.facebook.com/stilianoukostas


Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This