Πύρινη λαίλαπα σε Δυτική Αττική, Ρόδο, Λουτράκι και Λακωνία

Mάχη με τις φλόγες για τρίτη μέρα - «Σβήνουν» οι ελπίδες όσο νυχτώνει

Must Read

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα για τρίτη ημέρα, με τα μέτωπα της φωτιάς να καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Περιουσίες και παρθένα δάση έγιναν στάχτη, ενώ ζώα βρήκαν τραγικό θάνατο στις φλόγες.

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές εξακολουθούν να δίνουν μάχη στα πύρινα μέτωπα της Δυτικής Αττικής, του Λουτρακίου και της Ρόδου, ενώ ανησυχία προκαλεί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα, στη Λακωνία. Η κατάσταση αναμένεται να γίνει πιο δύσκολη, καθώς με τη δύση του ηλίου σταματούν να πετούν τα εναέρια μέσα.

Βορειoανατολικά στα όρια του οικισμού Στεφάνη, δυτικά στα όρια των περιοχών Πάνακτο, Πουρνάρι και Πανόραμα καθώς και νότια πλησίον της περιοχής Γοργοεπηκόου και Βλυχάδα, εντοπίζονται τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στα Δερβενοχώρια και εξελίσσεται στη Δυτική Αττική, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση. «Για την αντιμετώπισή τους επιχειρούν ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις. Όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας επιχειρούν αδιάλειπτα στο πεδίο πάντα με πρώτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής αλλά και την προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας και της ιδιωτικής περιουσίας των συμπολιτών μας», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός.



Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υπάρχουσες εστίες στις κατοικημένες περιοχές συνεχίζουν να επιχειρούν οχήματα και στελέχη της πυροσβεστικής ενώ περιοδικά στη Δυτική Αττική και στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό καθώς και 4 αεροσκάφη 2 από τη Γαλλία και 2 από την Ιταλία.



Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στη Ρόδο και εξελίσσεται στο κεντρικό δασικό οικοσύστημα του νησιού επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην πυρκαγιά στο Λευκόχωμα Λακωνίας έχουν διατεθεί 6 αεροσκάφη ένα ελικόπτερο.

Όπως σημείωσε ο κ. Αρτοποιός από τη Δευτέρα μέσω των 20 μηνυμάτων που έχουν αποσταλεί από το 112 και με τη συνεργασία των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα το πρωί οργανωμένες απομακρύνσεις πολιτών σε εκτάσεις που αφορούν χιλιάδες κατοίκους.

Λακωνία: Μεγάλο το μέτωπο – Απειλήθηκαν σπίτια – Αναγκαστική προσγείωση για ελικόπτερο

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα, σήμερα το μεσημέρι στην Λακωνία και συγκεκριμένα στην περιοχή Πυρί, που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Σπάρτης.

Σύμφωνα με το flynews.gr, η φωτιά κατευθύνεται από το Λυκοβουνό προς το Δαφνί. Το πύρινο μέτωπο ξεπερνά τα 2 χιλιόμετρα. 

Δείτε βίντεο:

Οι πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη ώστε οι φλόγες να μην πλησιάσουν στα πρώτα σπίτια του χωριού Δαφνί και στην επαρχιακή οδό. Αν και η φωτιά έφτασε στα 550 μέτρα, ωστόσο, με την κατάλληλη παρέμβαση κανένα σπίτι δεν έπαθε το παραμικρό και αυτή τη στιγμή καμία κατοικημένη περιοχή δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 11 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα ενώ συνδράμουν και υδροφόρα οχήματα του δήμου Σπάρτης.

Πριν από λίγο, ένα ελικόπτερο ERICKSON που επιχειρούσε στη φωτιά πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο που βρίσκεται στο Πυρί Σπάρτης λόγω μηχανικής βλάβης. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του.

Δείτε βίντεο:

(φωτογραφίες: flynews.gr, notospress.gr)

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This