Στην «κόλαση» της φωτιάς τα Μέγαρα – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Αττική και τρόμος για την Πάρνηθα

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στην Αττική - Απουσία εναέριων μέσων καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Must Read

Παραδομένη στην πύρινη λαίλαπα είναι η Δυτική Αττική με τις φλόγες να εξακολουθούν να απειλούν σπίτια σε Μέγαρα, Μάνδρα, Δερβενοχώρια, την ώρα που οι αναζωπυρώσεις δεν έχουν τέλος.

Στα Μέγαρα παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, η Νέα Ζωή βρίσκεται σε πύρινο κλοιό με τις πύρινες γλώσσες να γλείφουν τα σπίτια, ενώ στην Άνω Βλυχάδα δίνουν μεγάλη μάχη για να αναχαιτίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς.





 

Η κατάσταση της φωτιάς στο Καντήλι, στη Νέα Πέραμο είναι βελτιωμένη και το μέτωπο έχει περιοριστεί στο Πεδίο Βολής. Στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, στρατός, εθελοντές και υδροφόρες της περιφέρειας και του δήμου.

Νέα εκκένωση στα Δερβενοχώρια

Την ίδια στιγμή, δύσκολη παραμένει η κατάσταση στα Δερβενοχώρια, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Αγία Σωτήρα, τη Στεφάνη και την Οινόη. Πριν λίγο δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού Λεύκα, με τους αστυνομικούς να ενημερώνουν τους πολίτες ότι πρέπει να φύγουν από τα σπίτια τους.

Την ίδια στιγμή, οι πυροσβέστες και οι εθελοντές δίνουν τεράστια μάχη προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί στην Πάρνηθα.



Κάτοικος της Μάνδρας κατήγγειλε μιλώντας στο action 24 ότι δεν υπήρχαν πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο ούτε εναέρια μέσα. «Εδώ δεν ήρθε κανείς, ήμασταν μόνοι» είπε απεγνωσμένη μια γυναίκα.

«Θέλουμε οπωσδήποτε εναέρια μέσα, είναι φοβερός ο αέρας» δήλωσε ο Κ. Φυλακτός, αντιδήμαρχος Μεγαρέων.
Συνολικά στις εστίες στην Αττική επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα ενώ έχουν σπεύσει 34 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 6 οχήματα. Ρίψεις νερού κάνουν 9 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This