Ματίνα Παγώνη: Αυτές τις οδηγίες έδωσε στις ευπαθείς ομάδες εν μέσω καύσωνα

Τι προτρέπει να κάνουν τις έγκυες, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά

Must Read

Δεύτερο κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα, με τη θερμοκρασία να χτυπάει «κόκκινο» σε πολλές περιοχές της χώρας. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, δημιουργώντας προβλήματα κυρίως στο αναπνευστικό.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, επισημαίνει πως ο καύσωνας θα διαρκέσει πολλές ημέρες, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για συγκεκριμένες ομάδες, οι οποίες θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις ημέρες.

Η ίδια προτρέπει τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή να μένουν στο σπίτι τους και να αποφεύγουν να βγαίνουν έξω, καθώς και να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους, διότι ενδέχεται να γίνει αλλαγή δόσεων στα φάρμακά τους.

Σε ό,τι αφορά στις έγκυες, η ίδια συστήνει να εργάζονται εξ αποστάσεως (τηλεργασία) και να αποφεύγουν να κυκλοφορούν έξω, διότι οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ υψηλές, ενώ σε ό,τι αφορά στα παιδιά τόνισε πως δεν συστήνεται να πηγαίνουν στις παραλίες από τις 12:00 – 17:00. Παράλληλα, επεσήμανε πως θα πρέπει να πίνουν πολλά υγρά (νερό και χυμούς), να φορούν πάντα καπέλο, γυαλιά ηλίου και αντηλιακό.

Για όσους υποχρεωτικά θα κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες εν μέσω καύσωνα συστήνεται να φοράνε καπέλο, να αποφεύγουν να κυκλοφορούν κάτω από τον ήλιο και οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους νερό ή χυμό. Ιδιαίτερα, αυτές τις ημέρες τα γεύματα θα πρέπει να είναι πολλά και μικρά, κυρίως φρούτα και σαλάτες.

Επισημαίνεται πως οι ώρες 12.00 – 17.00 είναι από τις πιο επικίνδυνες ώρες και για εκείνο το διάστημα θα πρέπει να αποφεύγεται η παραμονή στην παραλία, ενώ για όσους δεν θέλουν να διακόψουν τους περιπάτους τους, συστήνεται να περπατούν πολύ αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί, γύρω στις 06:00.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This