«Φούρνος» η χώρα: 45άρια την Κυριακή – Νέο κύμα καύσωνα από την Τρίτη

Τι αναφέρει στην νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου η ΕΜΥ

Must Read

Ιδιαίτερα δύσκολες θα είναι οι επόμενες μέρες αλλά και νύχτες που θα βιώσουμε καθώς δεν γλιτώνουμε τόσο εύκολα από τα απανωτά «κύματα» ζέστης.

Τα…κακά μαντάτα έφερε η νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε πριν από λίγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και αφορά τον καιρό των επόμενων ημερών.

 

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η πιο «αφόρητη» μέρα θα είναι η Κυριακή καθώς ο υδράργυρος στην Θεσσαλία θα σκαρφαλώσεις στους 45 βαθμούς Κελσίου.

Ένα νέο «κύμα» καύσωνα θα μας «επισκεφτεί» από την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη με την Δευτέρα να είναι η μόνη μέρα που θα μας κάνει ο καιρός την χάρη για μια ανάσα «δροσιάς».

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Α. Από σήμερα έως και την Κυριακή 23/7 νέα θερμική έξαρση θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα, ενώ τη Δευτέρα 24/7 αναμένεται πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Β. Από την Τρίτη 25/7 έως και την Πέμπτη 27/7 αναμένεται τρίτη θερμική έξαρση.

Πιο συγκεκριμένα :

1. Σήμερα, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:

α. στην Ήπειρο και τη Μακεδονία τους 38 με 40 και κατά τόπους στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας τους 41 βαθμούς Κελσίου

β. στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 40 με 42 και κατά τόπους στη Θεσσαλία τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου

γ. στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου

δ. στη Θράκη, την Κρήτη και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

 

2. Αύριο, προβλέπεται μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

α. στην Ήπειρο και τη Μακεδονία τους 39 με 41 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία τους 42 βαθμούς Κελσίου

β. στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 42 με 43 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 44 βαθμούς Κελσίου

γ. στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου

δ. στη Θράκη και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

3. Την Κυριακή 23/7, οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

α. στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τους 44 και της Θεσσαλίας τους 45 βαθμούς Κελσίου

β. στη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

 

4. Τη Δευτέρα 24/7, η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

α. στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου

β. στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

5. Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από την Τρίτη 25/7 έως και την Πέμπτη 27/7 αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας. Την Παρασκευή 28/7 οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στην κεντρική και τη νότια χώρα, ενώ στη βόρεια Ελλάδα αναμένεται αισθητή πτώση.

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Μπορεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το δεύτερο «κύμα» καύσωνα με τις θερμοκρασίες να σημειώνουν ρεκόρ ωστόσο η ταλαιπωρία που μας περιμένει δεν θα σταματήσει εδώ.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από την επόμενη Τετάρτη 26 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουλίου έρχεται και νέο, τρίτο «κύμα» με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Ωστόσο, ο μετεωρολόγος τόνισε πως δεν μπορεί να κάνει ακόμα σίγουρες προβλέψεις καθώς δεν υπάρχουν ακόμα δεδομένα. Πάντως ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο και μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τους 40 βαθμούς και ίσως φτάσει μέχρι και τους 45 βαθμούς κελσίου.

Ωστόσο, το νέο, τρίτο «κύμα» θα διαρκέσει λίγες μέρες με μόνο αρνητικό ότι η αποκλιμάκωση του κύματος ζέστης θα γίνει αργά.

Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Για σήμερα Παρασκευή, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε πως η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο υδράργυρος θα βρίσκεται στους 40 βαθμούς. Υψηλές θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών θα καταγράψει και ο Ρόδος, γεγονός που κάνει δυσκολότερη την κατάσβεση της φωτιάς.

Τόνισε πως οι συνθήκες θα είναι πιο δύσκολες από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς τη νύχτα η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική πτώση.

Η θερμοκρασία θα ανέβει περισσότερο αύριο, Σάββατο, ενώ η κορύφωση του καύσωνα θα έρθει την Κυριακή όπου η θερμοκρασία θα αγγίξει μέχρι και τους 44 βαθμούς Κελσίου που σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους θα δημιουργήσουν ένα καυτό λίβα που θα σαρώνει τη χώρα.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This