Κυριακή 20/6/2021

Έρευνα Eurostat: Ευτυχισμένοι οι Ευρωπαίοι, αλλά «δυστυχισμένοι» οι Έλληνες

Σύμφωνα με έρευνα της Eurostat σε 32 χώρες, τα επίπεδα ικανοποίησης της ζωής των Ευρωπαίων αυξήθηκαν σε όλες τις χώρες, εκτός από τρεις (Λιθουανία, Σουηδία, Ολλανδία) σε σχέση με το 2013. 

Οι πιο ευτυχισμένοι Ευρωπαίοι εντοπίζονται στο Βέλγιο, την Ολλανδία, την Αυστρία και τη Φινλανδία, με ποσοστό γύρω στο 76%, σε κάθε χώρα, να δηλώνει ευτυχισμένο. Ακολουθούν Λουξεμβούργο, Ισπανία και Δανία.

Από την άλλη πλευρά οι «δυστυχισμένοι» λαοί είναι οι Βούλγαροι, οι Κροάτες και οι… Έλληνες, (είναι στην 21η θέση, μεταξύ των 26) ακόμα και αν βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από το 2013.

Η έρευνα της Eurostat κατέδειξε ότι ως ένα μεγάλο βαθμό, ο βαθμός της ικανοποίησης εξαρτάται από τον πλούτο, την εκπαίδευση και την ηλικία.

Από τους νεότερους ανθρώπους, το 11% δηλώνει χαμηλά επίπεδα ικανοποίησης, ενώ στους άνω των 75 ετών, το ποσοστό ανεβαίνει στο 30%. Φυσικά, οι πλούσιοι δηλώνουν αρκετά πιο ικανοποιημένοι από τους υπόλοιπους και πολύ πιο ικανοποιημένοι από τους φτωχούς.

Οι πλούσιοι Φινλανδοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι Ευρωπαίοι, οι φτωχοί Βούλγαροι οι λιγότερο ικανοποιημένοι. Ψηλά στην κλίμακα ικανοποίησης βρίσκονται όσοι έχουν παιδιά και πανεπιστημιακά πτυχία. Εντυπωσιακό είναι και το ποσοστό συχνότητας της ευτυχίας των Ευρωπαίων. Έξι στους 10 δήλωσαν ότι τον τελευταίο μήνα, ήταν σχεδόν συνέχεια ευτυχισμένοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ