Έρευνα Eurostat: Ευτυχισμένοι οι Ευρωπαίοι, αλλά «δυστυχισμένοι» οι Έλληνες

Must Read

Σύμφωνα με έρευνα της Eurostat σε 32 χώρες, τα επίπεδα ικανοποίησης της ζωής των Ευρωπαίων αυξήθηκαν σε όλες τις χώρες, εκτός από τρεις (Λιθουανία, Σουηδία, Ολλανδία) σε σχέση με το 2013. 

Οι πιο ευτυχισμένοι Ευρωπαίοι εντοπίζονται στο Βέλγιο, την Ολλανδία, την Αυστρία και τη Φινλανδία, με ποσοστό γύρω στο 76%, σε κάθε χώρα, να δηλώνει ευτυχισμένο. Ακολουθούν Λουξεμβούργο, Ισπανία και Δανία.

Από την άλλη πλευρά οι «δυστυχισμένοι» λαοί είναι οι Βούλγαροι, οι Κροάτες και οι… Έλληνες, (είναι στην 21η θέση, μεταξύ των 26) ακόμα και αν βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από το 2013.

Η έρευνα της Eurostat κατέδειξε ότι ως ένα μεγάλο βαθμό, ο βαθμός της ικανοποίησης εξαρτάται από τον πλούτο, την εκπαίδευση και την ηλικία.

Από τους νεότερους ανθρώπους, το 11% δηλώνει χαμηλά επίπεδα ικανοποίησης, ενώ στους άνω των 75 ετών, το ποσοστό ανεβαίνει στο 30%. Φυσικά, οι πλούσιοι δηλώνουν αρκετά πιο ικανοποιημένοι από τους υπόλοιπους και πολύ πιο ικανοποιημένοι από τους φτωχούς.

Οι πλούσιοι Φινλανδοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι Ευρωπαίοι, οι φτωχοί Βούλγαροι οι λιγότερο ικανοποιημένοι. Ψηλά στην κλίμακα ικανοποίησης βρίσκονται όσοι έχουν παιδιά και πανεπιστημιακά πτυχία. Εντυπωσιακό είναι και το ποσοστό συχνότητας της ευτυχίας των Ευρωπαίων. Έξι στους 10 δήλωσαν ότι τον τελευταίο μήνα, ήταν σχεδόν συνέχεια ευτυχισμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This