Διασυρμός της Ελλάδας: Στα ύψη η εγκληματικότητα στην Πλάκα – Η επιστολή των κατοίκων στον Μηταράκη

Όπως καταγγέλουν στην περιοχή δρουν συμμορίες και πορτοφολάδες που χρησιμοποιούν ακόμα και drone!

Must Read

Με τον φόβο και τον τρόμο ζουν οι κάτοικοι στην πιο τουριστική περιοχή της Αθήνας, την Πλάκα καθώς, όπως καταγγέλουν, η εγκληματικότητα έχει «εκτοξευτεί» και είναι καθημερινό φαινόμενο oi κλοπές που αφορούν όχι μόνο τους τουρίστες αλλά και τους πολίτες που έχουν τα σπίτια τους στην περιοχή.

Η αγανάκτηση των κατοίκων είναι τέτοια που απέστειλαν, πρόσφατα, επιστολή στον Υπουργό προστασίας του πολίτη, Νότη Μηταράκη με κοινοποίηση στους Κώστα Μπακογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη και Γιώργο Φλωρίδη τονίζοντας, σύμφωνα με το ethnos.gr που την έφερε στο φως, ότι στην Πλάκα και τα Αναφιώτικα δρουν συμμορίες και πορτοφολάδες ενώ γίνονται μπαράζ διαρρήξεων στο πλαίσιο των οποίων, οι επιτήδειοι, επιστρατεύουν μέχρι και drones, προκειμένου να παρακολουθούν τα σπίτια και τις αυλές!

Ολόκληρη η επιστολή:

«Προς:

Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Κ. Νότη Μηταράκη και

Διεύθυνση ΓΑΔΑ Υποστράτηγο Εμμανουήλ Δουρβετάκη

Κοινοποίηση προς:

Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο

Δήμο Αθηναίων, Δήμαρχο Κ.Κώστα Μπακογιάννη

Υπουργό Τουρισμού Κα Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Γιώργο Φλωρίδη

Αξιότιμοι Κύριοι, Κυρία,

Σας γράφουμε ως απλοί πολίτες με την ελπίδα να εισακουστούμε. Είμαστε κάτοικοι των  Αναφιώτικων και των παρυφών τους. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα φέτος, υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή μας. Παρ’ολο που αντιμετωπίζουμε και άλλα προβλήματα, θέλουμε να  εστιάσουμε σε αυτό μόνο.

Από το καλοκαίρι του 2022 αλλά ειδικά από το Πάσχα 2023, υπάρχουν σπείρες ληστών που δρουν πολύ οργανωμένα στην γειτονιά μας και κλέβουν σπίτια, αυτοκίνητα και περαστικούς. Οι πορτοφολάδες κλέβουν τους χιλιάδες τουρίστες (και όχι μόνο) που περνάνε από τα  Αναφιώτικα. Κάθε μέρα έχουμε πολλαπλά περιστατικά, συνδράμουμε ανελλιπώς σε πανικοβλημένους ανθρώπους που έχουν χάσει ταυτότητες, διαβατήρια, κάρτες, κινητά κλπ. Τα ερείπια είναι γεμάτα  πεταμένα πορτοφόλια

Οι σπείρες ληστών  που δρουν στη γειτονιά μας και εισβάλουν στα σπίτια είναι πολύ καλά οργανωμένες. Κρύβουν σκάλες, σκοινιά και λοστούς (που βρίσκουμε ενίοτε) για να κάνουν διαρρήξεις. Παρακολουθούν τους κατοίκους και τους ένοικους  βραχυχρόνιας μίσθωσης και μόλις βρουν ευκαιρία μπαίνουν και κλέβουν. Κάποιες φορές έχει συμβεί να είναι και κάποιος μέσα στο σπίτι εκείνη την ώρα.

Από το Πάσχα του ’23 μόνο σε τέσσερις μικρούς δρόμους, Αναφιώτικα, Στράτωνος, Επιχάρμου και Ραγκαβά έχουν γίνει πάνω από 15 διαρρήξεις. Τα περισσότερα περιστατικά έχουν γίνει τον τελευταίο μήνα. Ζούμε πολλά χρόνια σε αυτήν την γειτονιά και ποτέ δεν έχουμε αισθανθεί τέτοιο τρόμο και ανασφάλεια.

Έχουμε αποταθεί στο Α.Τ. Ακροπόλεως και στον Δήμο Αθηναίων πολλές φορές. Έχουμε δώσει περιγραφές αυτών των ανθρώπων (γιατί κυκλοφορούν και μέρα) και φωτογραφίζουν συνέχεια τα σπίτια μας. Ενίοτε, στέλνουν και drones για ανίχνευση και ο λόγος που ξέρουμε ότι είναι για αυτόν τον σκοπό είναι ότι μπαίνουν μέσα στις αυλές πολύ χαμηλά.

Δε θέλουμε να σας κουράσουμε άλλο απλά να επισημάνουμε τα εξής:

Αυτό το θέμα πρέπει να απασχολήσει και το Υπουργείο Τουρισμού. Αυτή είναι η εικόνα μας. Η Πλάκα είναι πλέον γνωστή σαν μία πολύ επικίνδυνη περιοχή.
Οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης.
Αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει ουσιαστική στήριξη και εύρεση λύσης. Μία περιπολία δεν αρκεί.
Οι νέες οικογένειες σκέφτονται να φύγουν, αν δεν έχουν φύγει ήδη. Η Πλάκα έχει υποβαθμιστεί και δεν είναι πλέον πόλος έλξης για νέους κατοίκους.

Δε ζητάμε θαύματα. Ζητάμε να κάνετε αυτό που είναι απλό και πρακτικό, να προστατέψετε εμάς και τους επισκέπτες μας, την  εικόνα της χώρας μας, γιατί η  πραγματική Οικονομία της Ελλάδας είναι η διασφάλιση των θησαυρών της – ένας εκ των οποίων είναι η Πλάκα και τα Αναφιώτικα.

Με εκτίμηση,

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση,

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ (Και κάτοικοι στις παρυφές αυτού)»

Δείτε επίσης:

Κοιμηθείτε (αν)ήσυχοι: Βασική προτεραιότητα του Μηταράκη είναι… η μικρή εγκληματικότητα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This