Ικανοί και περαστικοί του Αγίου Όρους

Ο πρώην υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου φέρεται ότι είναι ο διάδοχος του εφοπλιστή Αθ. Μαρτίνου στη θέση του διοικητή

Must Read

Ο εφοπλιστής Αθ. Μαρτίνος αποχώρησε από τη θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους. Oι πηγές θέλουν, όπως έχουμε αναφέρει, να τον διαδέχεται ο πρώην υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, που συνδέεται πνευματικά, ως γνωστόν, με τη Μονή Βατοπαιδίου.

Αυτό δεν αρέσει σε κάποια μοναστήρια που βρίσκονται σε «αδελφική» αντιπαλότητα με το Βατοπαίδι. Στο υπουργείο Εξωτερικών και το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, θεωρείται το κατάλληλο πρόσωπο για να αναλάβει τη θέση. Σταθερό συνεργάτη θα έχει τον -κατά γενική ομολογία εξαίρετο- Αρίστο Κασμίρογλου, που οι περισσότεροι διοικητές του Αγίου Όρους είχαν κοντά τους.

Ο Αθ. Μαρτίνος αποχωρεί ως το πιο επιτυχημένο πρόσωπο που κάλυψε ποτέ αυτή τη θέση, αφού έβαλε και προσωπικά το χέρι βαθιά στην τσέπη για να γίνουν πολλά εντός και εκτός της ιερής κοινότητας.

Ο μόνος διοικητής που θέλουν να ξεχάσουν ότι πέρασε -και δεν… ακούμπησε- ήταν ο Κωστής Δήμτσας, ο υπεύθυνος της «Αποστολής» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Μια κουτσουρεμένη θητεία τού χάρισε ο Αλ. Τσίπρας παρότι δεν είχε τα προσόντα, ως απόφοιτος λυκείου, για τις «επαφές» που του έκανε με την Εκκλησία. Και τώρα και οι Αγιορείτες και ο Τσίπρας προσπαθούν να ξεχάσουν πως συνεργάστηκαν μαζί του.

Μήνες μέλιτος

Η περίοδος μέλιτος που περνά η Εκκλησία της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποκαλύπτεται παντού και με κάθε ευκαιρία. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος λειτούργησε στον Ναό του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου και αναφέρθηκε στη γενναία προσφορά που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Το μεγάλο αυτό δώρο, να προσφέρει εμμέσως έναν ναό στην Αθήνα για τις ανάγκες του Πατριαρχείου.

Μπροστά στον Ναό του Προμπονά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο δήμαρχος Μπακογιάννης χάρισαν στο Φανάρι κάτι πολύ καλύτερο. Τα όμορφα λόγια -πιο φειδωλός βεβαίως- έχει πει και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τον Αρχιεπίσκοπο. Δικαίως ο Πατριάρχης και ο Ελπιδοφόρος ευχαρίστησαν τον κ. Ιερώνυμο για την κίνηση αυτή.

Εντύπωση προκάλεσε και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Συμεών. Πήρε αεροπλάνο και πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, ξανά και ξανά, στον Οικουμενικό Πατριάρχη, που έκανε την τιμή και επισκέφθηκε τη Μητρόπολή του.

Έβγαλε και δελτίο Τύπου, εκφράζοντας «την ευγνωμοσύνη τόσο του ιδίου όσο και του ιερού κλήρου, των Αρχών και του πιστού λαού της Φθιώτιδος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την πρόσφατη προσκυνηματική επίσκεψή του». Αφού τον ευχαρίστησε στη Φθιώτιδα έπρεπε να του τα πει και εντός Πόλης. Λίγο υπερβολικό, αλλά η τιμή ήταν μεγάλη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This