Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πάτρας: «Δεν υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας, δεν έπρεπε να δουλεύουν»

«Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε κάθε εβδομάδα εμείς, η εργατική τάξη, με νεκρούς, τραυματίες και ακρωτηριασμούς»

Must Read

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν γύρω από την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν δεκάδες.

Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δούλευαν το μεσημέρι της Κυριακής εν μέσω καύσωνα, ενώ βρίσκεται σε ισχύ υπουργική απόφαση που κάνει λόγο για παύση εργασιών μετά τις 12 το μεσημέρι λόγω των ακραίων θερμοκρασιών που επικρατούν στη χώρα, δημιουργεί προβληματισμό.

«Δεν έπρεπε να δουλεύουν. Ήταν Κυριακή σε συνθήκες καύσωνα. Η υπουργική απόφαση προβλέπει από τις 12 και μετά παύση εργασιών, αντιθέτως γίνονταν εργασίες. Δεν υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας για τους εργαζόμενους και τους συμπολίτες μας που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα, οι οποίοι μάζευαν σίδερα και προσπαθούσαν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους», δήλωσε o Δημήτρης Μαρμούτας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Η έρευνα της Επιθεώρησης Εργασίας βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονταν οι εργαζόμενοι. «Οι κυβερνήσεις έχουν δώσει αέρα στα πανιά των εργοδοτών να κάνουν ότι θέλουν και ότι νομίζουν για να ”αυγατίσουν” τα κέρδη τους. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε κάθε εβδομάδα εμείς, η εργατική τάξη, με νεκρούς, τραυματίες και ακρωτηριασμούς», πρόσθεσε.

Ο Δήμος Πατρέων και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας προχωρούν σήμερα, Δευτέρα, σε 24ωρη απεργία με αφορμή την κατάρρευση τμήματος γέφυρας, αναζητώντας παράλληλα ευθύνες από την εργοδοσία και την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This