Ρόδος: Τραυματίστηκαν αστυνομικός και πυροσβέστης στη φωτιά – «Τουριστική καταστροφή» λέει ο Αρτοποιός

Υπήρξαν και επιστροφές τουριστών στα ξενοδοχεία

Must Read

Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ένας πυροσβέστης χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Ρόδου καθώς τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται για έβδομη μέρα.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr, ο αστυνομικός την ώρα που οδηγούσε την μοτοσικλέτα του στο Γεννάδι Ρόδου, έπεσε πάνω σε καλώδιο κολώνας της ΔΕΗ, που είχε πέσει.Το καλώδιο ήταν κάθετα στον δρόμο, στο ύψος του κεφαλιού και του λαιμού.

Ο πυροσβέστης αντιμετώπισε έντονα αναπνευστικά προβλήματα στην διάρκεια της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μείνει για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

 

Δύσκολη η κατάσταση στη Ρόδο

Στο μεταξύ, για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί των Ιπποτών στο οποίο νωρίτερα κάηκαν σπίτια στην περιοχή Ασκληπίειο μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός στην ΕΡΤ.

Ο κ. Αρτοποιός έκανε λόγο για ένα δύσκολο μέτωπο στη δυτική Ρόδο.

«Κύματα ανέμου εντάσεως 6 έως 8 μποφόρ βόρειου ανέμου στη Ρόδο, ουσιαστικά κατεβάζουν την πυρκαγιά προς το νότιο κομμάτι το παραλιακό μέτωπο»,ανέφερε.

Όπως είπε ο ίδιος, «στις 11:00 εκδόθηκε ένα μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Γεννάδι και Βαθύ (…) Είναι ουσιαστικά μια τουριστική καταστροφή.

(…) Κατά τις 08:45 υπήρχε μια μεγάλη αναζωπύρωση λόγω των ισχυρών ρευμάτων του ανέμου, τα οποία δημιουργούσαν ένα ιδιαίτερο πρόβλημα στην περιοχή του Ασκληπιείου.

(…) Είχαμε και υλικές ζημιές στα πρώτα σπίτια του οικισμού και ουσιαστικά δημιουργήθηκε ένα ένα μέτωπο ενιαίο – καθοδικό που κατέβαινε προς το Βαθύ και το Γεννάδι και έπρεπε να δώσουμε μήνυμα αποχώρησης των κατοίκων αυτών και των τουριστών, όπου υπάρχουν εναπομείναντες. Υπάρχουν κάποιοι κάτοικοι οι οποίοι μπορεί να επιστρέφουν και δεν θα πρέπει να κινδυνεύσει σε καμία περίπτωση η σωματική τους ακεραιότητα.

Αντιθέτως στις 12:00 εκδόθηκε ένα μήνυμα από το 112 ασφαλούς επιστροφής των κατοίκων της Λίνδου και της ευρύτερης περιοχής στην Ανατολική Ρόδο, όσο και στο ανατολικό κομμάτι – για ασφαλή επιστροφή».

Δείτε τι είπε ο κ. Αρτοποιός:

Δείτε επίσης:

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών»

Εφιάλτης δίχως τέλος: Εκκενώνονται ακόμη δύο χωριά στη Ρόδο – Μήνυμα του 112 και στην Κάρυστο

Να το πάρουμε απόφαση ότι θα καιγόμαστε λέει ο Mητσοτάκης!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This