Και νέα έκκληση για εκκένωση οικισμού στη Ρόδο – Ο έκτος για σήμερα

Το «112» βαράει και σήμερα ασταμάτητα...

Must Read

Πραγματικά απελπιστική η κατάσταση στη Ρόδο, με το 112 να μην έχει πάψει να ηχεί ούτε και σήμερα για εκκενώσεις οικισμών από τους πολίτες και τους χιλιάδες παραθεριστές του πολύπαθου νησιού των ιπποτών, καθώς η πύρινη λαίλαπα επελαύνει για 7η συνεχή ημέρα.

Πριν από λίγο εστάλη, δυστυχώς, ένα ακόμη μήνυμα, το οποίο καλεί όσους βρίσκονται στον Κάλαθο να εκκενώσουν την περιοχή κατευθυνόμενοι προς τα Κολύμπια, καθώς η σταθερά ανεξέλεγκτη φωτιά κινείται, πλέον, απειλητικά προς την ομώνυμη παραλία της Ρόδου.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που ετοιμάζονται να στήσουν ζώνη άμυνας, με την ελπίδα η φωτιά να μην περάσει το δρόμο προς Κάλαθο. Σημειώνεται ότι αυτό είναι το τρίτο σχετικό μήνυμα που έχει σταλεί σήμερα μέσω του 112, καθώς από το πρωί έχει ζητηθεί να εκκενωθούν προληπτικά άλλοι πέντε οικισμοί και πιο συγκεκριμένα οι Ασκληπιείο, Μαλώνας, Μάσαρης, Γεννάδι και Βατί.

Θυμίζουμε ότι λίγο πριν από τις 10 το πρωί ξεκίνησε η εκκένωση του Ασκληπιείου, όπου σπίτια, περιουσίες και καταστήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες, ενώ γύρω στις 11 εκκενώθηκαν τα χωριά Γεννάδι και Βάτι, με κατεύθυνση προς Κιοτάρι. Λίγο πριν τις 13:30, εξάλλου, δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τα χωριά Μαλώνας και Μάσαρης, οι οποίοι κλήθηκαν να φύγουν προς Αρχάγγελο. Η μάχη αυτή την ώρα δίνεται σε τρία ενεργά μέτωπα, όπου πυροσβέστες και εθελοντές προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες, με τις αναζωπυρώσεις να είναι απελπιστικά συνεχείς.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This