Στη Ρόδο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για καταγραφή των ζημιών σε καλλιέργειες

Μακρά η διαδικασία, μέχρι να έρθει η ώρα οι πληγέντες να λάβουν τις... προκαταβολές των αποζημιώσεών τους

Must Read

Πιστοί στο δόγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί επιδομάτων και αποζημιώσεων, οι υπουργοί της δρουν σταθερά «κατόπιν εορτής», αφήνοντας να συμβεί η καταστροφή, για να έρθουν κατόπιν να μοιράσουν «ζεστό» χρήμα στους… ευγνώμονες παθόντες.

Ενας εξ αυτών και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος έδωσε σήμερα εντολή να προχωρήσει άμεσα το εκτιμητικό έργο του ΕΛΓΑ (Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων) σε ό,τι αφορά στις ζημιές που έχουν προκληθεί και εξακολουθούν να προκαλούνται στη Ρόδο από τις πυρκαγιές, οι οποίες σαρώνουν το νησί των ιπποτών για 7η συνεχή ημέρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, το αρμόδιο κλιμάκιο του ασφαλιστικού οργανισμού θα ξεκινήσει από αύριο Τρίτη 24/7 τις απαραίτητες διαδικασίες σε όλες τις πληγείσες περιοχές του νησιού. Αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν επιτόπιες οριοθετήσεις και επισημάνσεις των καλλιεργειών οι οποίες επλήγησαν και έλεγχος κατά σειρά για απώλειες ζωικού κεφαλαίου, για καταστροφές παγίου κεφαλαίου, για απώλειες φυτικού κεφαλαίου, ενώ, από την πλευρά τους, οι πληγέντες παραγωγοί – κτηνοτρόφοι καλούνται να υποβάλουν δηλώσεις.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η διαδικασία καταγραφής θα διαρκέσει 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης των πυρκαγιών και την αναγγελία της υποβολής δηλώσεων. Κατόπιν ανάλυσης και συνδυασμού των δορυφορικών εικόνων και των δηλώσεων ζημίας, ο οποίες θα έχουν υποβληθεί, θα δημιουργηθεί βάση δεδομένων -αρχείο δικαιούχων παραγωγών- για να προχωρήσει η καταβολή της προκαταβολής, με τον συνυπολογισμό στρεμμάτων και αριθμού δένδρων των αγροτεμαχίων, τα οποία έχουν πληγεί.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση του εκτιμητικού έργου, θα καταβληθούν «άμεσα» οι… προκαταβολές των αποζημιώσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This