Πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ η συντριβή του canadair στην Κάρυστο

«Η Ελλάδα περνάει μία κόλαση...» υπογραμμίζει η τουρκική «Hurriyet»

Must Read

Μια ακόμη τραγική είδηση είναι, δυστυχώς, ο λόγος που η χώρα μας απασχολεί και πάλι τα διεθνή ΜΜΕ, με το συγκλονιστικό συμβάν της συντριβής του canadair τύπου CL-215 που επιχειρούσε στη μεγάλη φωτιά στην περιοχή Πλατανιστού στην Κάρυστο να έχει γίνει πρώτο θέμα στον ξένο Τύπο.

«Πυροσβεστικό αεροσκάφος έπεσε στη νότια Ελλάδα, ενώ οι Αρχές δίνουν μάχη για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα στη χώρα εν μέσω σφοδρού καύσωνα» αναφέρει το Associated Press, υπογραμμίζοντας ότι αμέσως μετά την πτώση προκλήθηκε έκρηξη. Το διεθνές πρακτορείο εστιάζει και στο τρίτο κύμα καύσωνα που ταλανίζει την Ελλάδα και που φέρνει θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών, τη στιγμή που συνεχίζονται οι εκκενώσεις οικισμών και χωριών λόγω του πύρινου εφιάλτη.

Η «Washington Post», αναφέρει ότι έπεσε το αεροσκάφος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ προχωρούν οι επιχειρήσεις εκκένωσης ανά την Ελλάδα, με το BBC να υπογραμμίζει πως «το αεροσκάφος που πάλευε με τις φλόγες συνετρίβη στη νότια Εύβοια. Δύο άνθρωποι αποτελούσαν το πλήρωμα του Canadair» .

Στο τραγικό περιστατικό της συντριβής αναφέρεται και το -επίσης- βρετανικό δίκτυο Skynews, καθώς γράφει ότι «το αεροσκάφος έπεσε σε ρεματιά στην Κάρυστο, ενόσω το έργο κατάσβεσης των πυροσβεστών προχωρά». «Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή της Καρύστου της Εύβοιας ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο συνετρίβη», γράφει στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα «Bild». Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο πιλότοι και πως η πτώση του canadair σημειώθηκε στα βουνά της Καρύστου, όπου από την Κυριακή μαίνεται φωτιά.

«Η Ελλάδα περνάει μία κόλαση: Πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη» γράφει σε άρθρο της η «Hurriyet», με το τουρκικό δίκτυο να σημειώνει ότι η Ελλάδα παλεύει με τις δασικές πυρκαγιές, οι οποίες προκλήθηκαν από έντονο κύμα καύσωνα και εξαπλώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This