Συντριβή Canadair: Σε δύο μήνες το πόρισμα για την τραγωδία – Σήμερα η κηδεία του Περικλή Στεφανίδη

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα πουν σήμερα το τελευταίο αντίο στον άτυχο ανθυποσμηναγό, στον τόπο καταγωγής του, το Κιλκίς

Must Read

Την ώρα που το πανελλήνιο παραμένει «παγωμένο» από την τραγωδία που στοίχισε την ζωή στους χειριστές του μοιραίου Canadair, οι εμπειρογνώμονες του ΓΕΑ έχουν ήδη θέσει στο μικροσκόπιό τους το βίντεο που δείχνει την πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εξετάζοντας ταυτόχρονα ένα ένα τα κομμάτια από τα συντρίμμια που έχουν συλλεχθεί, προκειμένου να εκδώσουν το σχετικό πόρισμα.

Πρόκειται για μία διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο μήνες, οπότε και θα απαντηθούν και επίσημα πλέον τα κρίσιμα ερωτήματα για τις πραγματικές αιτίες και συνθήκες που οδήγησαν στην πτώση του Canadair.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών συγκλίνουν ότι το χτύπημα του CL-215 πάνω σε δέντρο επηρέασε την ευστάθειά του και ήταν καθοριστικό για την πτώση του, καθώς η απώλειά του πλωτήρα του φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα να συμπαρασύρει το πηδάλιο κλίσης προκαλώντας ταυτόχρονα ζημιά και στα συρματόσχοινα ελέγχου.

Η κηδεία του Περικλή Στεφανίδη

Παράλληλα, ειδικό κλιμάκιο ψυχολόγων της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται δίπλα στους οικείους των δύο πιλότων του μοιραίου Canadair προκειμένου να τους συμπαρασταθούν και να τους παράξουν στήριξη, καθώς το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ.

Σήμερα αναμένεται να παιχτεί και η τελευταία πράξη του δράματος για τον 27χρονο ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη. Στις 17:00 συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα πουν στον άτυχο νέο το τελευταίο αντίο, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου στο Κιλκίς.

Από πολύ νωρίς σήμερα το πρωί πρόσωπα από το στενό περιβάλλον της οικογένειας επισκέπτονταν το σπίτι του ανθυποσμηναγού στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συλλυπηθούν.

Στην 112 Πτέρυγα Μάχης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Την ίδια ώρα, δίπλα στους πιλότους και το τεχνικό προσωπικό που υπηρετεί στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, βρέθηκε χθες η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, σε μια προσπάθεια να τονώσει το ηθικό αλλά και να εξάρει τη συνεισφορά των ανθρώπων που τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται συνεχώς στην πρώτη γραμμή της δασοπυρόσβεσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΑ κ. Θεμιστοκλής Μπουρολιάς επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της 112 Π.Μ στην Ελευσίνα και συνομίλησαν επί αρκετή ώρα, ιδιαίτερα με το προσωπικό που υπηρετεί στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών, στη δύναμη της οποίας είναι ενταγμένα τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL-215.

Πρόκειται για τη Μοίρα στην οποία υπηρετούσαν οι δύο χειριστές, ο 34χρονος σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο 27χρονος ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την προχθεσινή συντριβή του πυροσβεστικού αεροσκάφους που επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς που είχε ξεσπάσει στην Κάρυστο Ευβοίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This