Στα «ύψη» τα ενοίκια για τις φοιτητικές κατοικίες: Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς κατά την αναζήτηση

«Οι τιμές είναι εξωφρενικές, το μέσο σπίτι που αντιστοιχεί στον φοιτητή, δεν υπάρχει πλέον»

Must Read

Οι Βάσεις Εισαγωγής ανακοινώνονται σήμερα, βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, οι οποίοι πλέον θα μπορούν με βεβαιότητα να δουν το Τμήμα της Σχολής στο οποίο θα φοιτήσουν. Στο πλαίσιο αυτό, όσοι από τους νέους έχουν περάσει εκτός του τόπου κατοικίας τους, θα πρέπει να αναζητήσουν νέο διαμέρισμα προς ενοικίαση.

Ο πρόεδρος του συλλόγου μεσιτών Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος, η πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη και ο φοιτητής Εμμανουήλ Ζαχαράκης, μίλησαν για την δυσκολία του να βρουν γονείς και φοιτητές, σπίτι, αφού οι τιμές των ενοικίων έχουν πάρει «φωτιά».

«Καλή επιτυχία σε όλους και καλή τύχη στην ανεύρεση στέγης που ολοένα και περισσότερο είναι πιο δύσκολο. Και οι τιμές είναι υψηλές σε σχέση με το ετήσιο εισόδημα των Ελλήνων, δεν υπάρχουν και σπίτια. Το μέσο σπίτι που αντιστοιχεί στον φοιτητή, δεν υπάρχει πλέον. Δεν είναι μόνο για την Αττική αυτό είναι για όλη την Ελλάδα», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του συλλόγου μεσιτών Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος, ενώ μετά τον λόγο πήρε η πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη εξηγώντας την δυσκολία να βρεθεί σπίτι.

«Είναι δύσκολο για έναν γονιό όχι μόνο να έχει φοιτητή αλλά και να έχει και μαθητή σε αυτές τις συνθήκες. Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι άδικο, δημιουργεί άγχος στους μαθητές και είναι πλήρες ανταγωνιστικό. Εμείς είμαστε ενάντια στην Τράπεζα Θεμάτων, θέλουμε να καταργηθεί, όπως κα η ελάχιστη βάση εισαγωγής. Όταν περάσουν σε μια σχολή συνεχίζεται η ανασφάλεια, οι τιμές είναι εξωφρενικές. Χρειάζεται πάνω από ένας μισθός για να στείλει ο γονιός το παιδί του να σπουδάσει. Το βασικό είναι η πρόληψη. Φοιτητικές εστίες, υποδομές για εστίαση και διαμονή στους φοιτητές, να φτιαχτούν τώρα. Δεν υπάρχει χρηματοδότηση για την Παιδεία και για την 3οβαθμια εκπαίδευση».

Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς που θα πάνε να βρουν σπίτι

Οι γονείς που θα αναζητήσουν σπίτι για τα παιδιά τους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Συγκεκριμένα, οφείλουν να είναι υποψιασμένοι σχετικά με την διαλειμματική μίσθωση, ενώ πρέπει να προσέξουν και την κατάσταση του ακινήτου.

Θεωρείται καλύτερο να το δουν το πρωί, με το φως του ήλιου, ώστε να είναι ορατά όλα τα σημεία και τα δωμάτια, ενώ πρέπει να γνωρίζουν πως δεν είναι υποχρεωτική η προκαταβολή χρήματων αν δεν συμφωνηθεί μεταξύ ενοικιαστή και ιδιοκτήτη.

«Είναι δύσκολο στην αρχή και θα δυσκολευτούν οι γονείς. Θα τα καταφέρουμε», σχολίασε ο φοιτητής Εμμανουήλ Ζαχαράκης.

Δείτε ακόμη: Πανελλαδικές εξετάσεις: Αγωνία τέλος – Ανακοινώθηκαν οι βάσεις!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This