Canadair: Σήμερα στα Χανιά η κηδεία του Χρήστου Μουλά

Ράγισαν και οι πέτρες χθες στο Κιλκις στο τελευταίο αντίο στον Περικλή Στεφανίδη

Must Read

Σήμερα αναμένεται να πέσει ο τραγικός επίλογος στην υπόθεση του θανάτου των δύο ιπτάμενων, που βρίσκονταν στο Canadair CL-215 που συνετρίβη στην Κάρυστο το μεσημέρι της Τρίτης, κατά την διάρκεια επιχείρησης στην πυρκαγιά που έκαιγε στην περιοχή. Η Ελλάδα αποχαιρετά τους δύο χειριστές που «έπεσαν» σαν ήρωες στο καθήκον.

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και απλοί πολίτες θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 11:00 στο Γαβαλοχώρι του Αποκόρωνα Χανίων, προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο στον 34χρονο Χρήστο Μουλά, στον τόπο καταγωγής του.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου και σε αυτή θα παραστούν και οι συνάδελφοι του 34χρονου από την Πολεμική Αεροπορία, αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του κυβερνήτη του Canadair η οποία διανύει τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης της και βρίσκεται σε αισχρή ψυχολογική κατάσταση.

Ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης προς την οικογένεια του Χρήστου Μουλά η Βουλή των Ελλήνων υιοθετεί το αγέννητο παιδί του, όπως ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία του Περικλή Στεφανίδη

Χθες το απόγευμα, η Ελλάδα είπε το τελευταίο αντίο στον ήρωα Περικλή Στεφανίδη, στον τόπο καταγωγής του, το Κιλκίς.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου, παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος για την οικογένεια του 27χρονου.  Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας και ο
αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Εξω από την εκκλησία έφτασε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας για να αποδώσει τιμές στον 27χρονο ανθυποσμηναγό, ενώ αμέτρητα ήταν και τα στεφάνια που εστάλησαν στη μνήμη του. Το φέρετρο του Περικλή Στεφανίδη ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία και
έφτασε στην εκκλησία από τις 16.00, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία άρχισε στις 17.00, όπως ήταν προγραμματισμένο. Οι στρατιώτες του αγήματος έριξαν τιμητικές βολές πριν από την ταφή του, έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, «αθάνατος».

Τραγικές φιγούρες, οι γονείς του και τα μέλη της οικογένειάς του, που κρατούσαν στα χέρια τους όλη την ώρα δύο φωτογραφίες του αδικοχαμένου ανθυποσμηναγού. Στις φωτογραφίες, μάλιστα, απεικονίζεται την ώρα πτήσης και με την επίσημη ενδυμασία του
Σώματος.

«Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το έργο σου. Έφυγες πάνω στα χάλκινα φτερά σου. Η πολεμική αεροπορία έχασε ένα ικανότατο στέλεχος. Θα είμαστε πάντα δίπλα στην οικογένεια σου», είπε μεταξύ άλλων στον επικήδειο λόγο του ο διοικητής της 112 Πτέρυγας Μάχης, στην οποία υπηρετούσε ο 27χρονος ανθυποσμηναγός.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This