Και τρίτη φωτιά στην Ηλεία μέσα σε λίγη ώρα! Πλησιάζει ξενοδοχείο το νέο μέτωπο

Ανησυχία για τον αρχαιολογικό χώρο Ολυμπίας - Κοντά σε κατοικημένες περιοχές τα μέτωπα

Must Read

Τριπλό είναι πλέον το πύρινο μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου Ηλείας, καθώς πριν από λίγη ώρα ξέσπασε δασική πυρκαγιά και στον Φαναρά Ηλείας, κοντά, δηλαδή, στην Αρχαία Ολυμπία, την ώρα που οι φωτιές που προκλήθηκαν νωρίτερα σε Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη προχωρούν ακάθεκτες.

Ήδη εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των οικισμών Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα, με τους πολίτες να καλούνται να εκκενώσουν προς Αρχαία Ολυμπία, ενώ όσον αφορά στο τελευταίο μέτωπο, αυτό βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο «Αμαλία», το οποίο, όμως, βρίσκεται στην απέναντι πλευρά της εθνικής οδού. Σύμφωνα δε με την Πυροσβεστική και τα τρία μέτωπα καίνε κοντά σε κατοικημένες περιοχές, χωρίς, ωστόσο, να απειλούνται άμεσα αυτές, καθώς στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Όπως αναφέρει το ilialive.gr, το οποίο κάνει λόγω για σαφείς ενδείξεις εμπρησμών, η πρώτη φωτιά μπήκε πρώτη στη νότια πλευρά του οικισμού Βαρβάσαινα και η δεύτερη στη διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Αυτή τη στιγμή είναι κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από την ΕΟ Πύργου – Ολυμπίας προς Καρούτες, ενώ, σύμφωνα με το τοπικό μέσο υπάρχουν πληροφορίες για πολίτη που έχει λιποθυμήσει και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.


Αναφορικά με την πυρκαγιά κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, το ilialive.gr αναφέρει ότι έχει ενεργοποιηθεί προληπτικά το σύστημα πυρόσβεσης του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου λόφου, υπό τον φόβο επέκτασης πυρκαγιάς προς τα εκεί, και πως έγινε εκτροπή των εναέριων μέσων από την Παλαιοβαρβάσαινα για να προλάβουν τα χειρότερα, αφού η φωτιά φέρεται να είναι ήδη μέσα στο χωριό.

Η φωτιά στη Βαρβάσαινα κινείται προς Παλαιοβαρβάσαινα και καίει αναγεννημένο δάσος. Αυτή τη στιγμή στο μέτωπο της Παλαιοβαρβάσαινας επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 19 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, στο Σαλμώνη 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και στην Αρχαία Ολυμπία έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This