Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Αυξημένες κατά 31% οι μεταναστευτικές ροές το πρώτο δεκάμηνο του 2019

Μείωση των μεταναστευτικών ροών στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου κατά 18% παρατηρήθηκε τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε η Frontex, που κατέγραψε 10.800 αφίξεις.

Βάσει των στοιχείων της, η εν λόγω μείωση ήταν και ο βασικός λόγος που έπεσαν κατά 17% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα οι παράνομες διελεύσεις στα ευρωπαϊκά σύνορα συνολικά, φτάνοντας τις 16.800 αφίξεις.

Ωστόσο, για μας τα στοιχεία δεν είναι όσο ρόδινα ακούγονται εκ πρώτης… Ο συνολικός αριθμός των αφίξεων στα ελληνικά νησιά και το Αιγαίο, στο πρώτο δεκάμηνο του 2019, αυξήθηκε κατά 31% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, φτάνοντας τις 63.000!

Το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταναστών που εντοπίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή ήταν Αφγανοί (1/3), ενώ οι Σύροι αποτελούσαν το ένα τέταρτο του συνόλου.

Όσο για το σύνολο των αφίξεων απ’ όλες τις μεταναστευτικές οδούς, για τους πρώτους 10 μήνες του 2019 ήταν κατά 16% μικρότερο φέτος, φθάνοντας τις 107.900.

Σύμφωνα με την Frontex, παρόλο που ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που βγαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο (ελληνικά νησιά) μειώθηκε τον Οκτώβριο κατά 18% (χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η Κύπρος), ο ρους της Ανατολικής Μεσογείου παραμένει ο πιο δημοφιλής, καταγράφοντας τα 2/3 όλων των παράνομων διελεύσεων στην Ε.Ε.

Επιπλέον, παρότι οι ροές φαίνονται μειωμένες, πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτό οφείλεται και στον καιρό, που επιδεινώνεται και κάνει πιο δύσκολο το ταξίδι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ