Κατασκήνωση «τρώγλη» στην Αμφιλοχία: Στο νοσοκομείο παιδιά ΑμεΑ και συνοδοί με δερματικά προβλήματα!

Οι καταγγελίες συνεχίζονται παρά την διαφορετική ανακοίνωση του δήμου την Δευτέρα

Must Read

Ακόμα μια καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την κατασκήνωση για τα παιδιά ΑμεΑ στην Αμφιλοχία που μοιάζει με τρώγλη ακόμα και αν ο δήμος την Δευτέρα έσπευσε να διευκρινίσει πως οι σχετικές φωτογραφίες  είδαν το φως της δημοσιότητας δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την Σταυρούλα Λιβιτσάνου, η οποία ήταν συνοδός παιδιού ΑμεΑ από τις 16 έως τις 25 Ιουλίου εκείνη, μια ακόμα συνοδός και ένα παιδί ταλαιπωρήθηκαν καθώς έβγαλαν κοκκινίλες και εξανθήματα από τις τριτοκοσμικές συνθήκες!

Μετά την πρώτη καταγγελία που είχε ως απόδειξη και φωτογραφίες στον χώρο έχει σπεύσει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας από την Πάτρα για να κάνουν ελέγχους.

Όπως αναφέρει η κ. Λιβιτσάνου τα δερματικά προβλήματα ήταν αποτέλεσμα της ζέστης και των παλιών και βρώμικων κρεβατιών και στρωμάτων. 

«Από την δεύτερη μέρα που ήμασταν εκεί άρχισε το δέρμα το δικό μου, μιας ακόμα συνοδού και ενός παιδιού ΑμεΑ να εμφανίζει διάφορες κοκκινίλες – εξανθήματα. Ανησύχησα γιατί φοβήθηκα μήπως ήταν κάτι μεταδοτικό και έπρεπε άμεσα να αντιμετωπιστεί. Δεν είναι κάτι που το κολλήσαμε απλά δεν άντεξαν τα δέρματα μας. Αμέσως έβγαλα φωτογραφίες και τις έστειλα στον προσωπικό που δερματολόγο, ο οποίος μου έδωσε οδηγίες και ως αγωγή κορτιζόνη για μια εβδομάδα».

Συνοδοί και παιδιά βίωσαν μια πραγματική κόλαση καθώς τις μέρες που βρίσκονταν στην κατασκήνωση  από 16 Ιουλίου έως 25 Ιουλίου, κυριαρχούσε ο καύσωνας και η θερμοκρασία «άγγιξε» τους 45 βαθμούς.

«Οι σκηνές δεν είχαν όλες σκίαστρα αλλά και γενικότερα δεν υπήρχε ένα σημείο δροσιάς. Θεωρώ πως όλα συνετέλεσαν ώστε να βγουν αυτά στα σώματα μας, αφού οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν από τον καύσωνα και την υπερβολική ζέστη μέσα στις σκηνές δεν άφηνε πολλά περιθώρια. Κάποια στιγμή το θερμόμετρο έδειξε 45ο Κελσίου η ζέστη ήταν επικίνδυνη για όλους.

Στις μέρες του καύσωνα ξέρω πως ανοίγουν χώροι δροσιάς για τις ευπαθείς ομάδες, αντιθέτως για τα 15 παιδιά ΑμεΑ που είχαμε την επίβλεψη τους κανένας δεν έδωσε σημασία».

Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν ήταν καθόλου καλές για τα παιδιά τα περισσότερα από τα οποία λαμβάνουν φάρμακα εξαιτίας της κατάστασης τους.

«Είχαμε παιδιά που παίρνουν αντιεπιληπτικά φάρμακα, για τον αυτισμό, παιδιά με σύνδρομο down που έχουν έτσι κι αλλιώς καρδιολογικά προβλήματα. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει.

Ξέρετε ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ απαγορεύεται παιδιά ΑμεΑ να μένουν μέσα στις σκηνές; Δεν το γνωρίζαμε τόσα χρόνια διαφορετικά θα είχαμε κάνει κι άλλες καταγγελίες. Εμείς ξεσηκωθήκαμε για τις τουαλέτες που βούλωσαν και βλέπαμε τις ακαθαρσίες δίπλα μας και τις χρυσόμυγες να πηγαίνουν και να έρχονται.

Αφού δεν φύγαμε από εκεί με χολέρα πάλι καλά. Ένα παιδάκι με σημάδια στο κορμί του γεμάτο στο στέρνο και στην πλάτη ο πατέρας με το που έφυγε από την κατασκήνωση το πήγε το ίδιο βράδυ στο νοσοκομείο Λευκάδας για να του δώσουν αγωγή. Άλλο έφυγε με σημάδια στα πόδια και πληγές από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, μας έστειλε φωτογραφίες ο πατέρας του μια εβδομάδα μετά κι ακόμα με θεραπεία είναι», είπε η κ. Λιβιτσάνου στο protothema.gr.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This