Έβρος: Εφιάλτης οι διακινητές μεταναστών που οδηγούν ανάποδα στην Εγνατία προκαλώντας ατυχήματα

Τα περιστατικά είναι καθημερινά αλλά δεν έρχονται όλα στο φως

Must Read

Μέσα στο τρόμο ζουν οι κάτοικοι στον Έβρο και την Ροδόπη καθώς σε μάστιγα έχει εξελιχθεί η προσπάθεια διακινητών να μεταφέρουν μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας μέσω της Εγνατίας Οδού, οδηγώντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, για να μην εντοπιστούν από την αστυνομία, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να προκαλούν τροχαία τα οποία, σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμα και θανατηφόρα!

Όπως λέει στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης «… τα περιστατικά στην Εγνατία Οδό είναι πολύ συχνά, προσπαθούν να ξεφύγουν με κάθε τρόπο… χρειάζονται άμεσες ενέργειες να να ξεφύγει η περιοχή από την φοβία με την οποία ζει… Καθημερινά οι εργαζόμενοι πηγαίνουν από Αλεξανδρούπολη σε Κομοτηνή και το αντίστροφο… υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από την κυβέρνηση… προτείνουμε λύσεις αλλά δεν είναι δική μας αρμοδιότητα οι αποφάσεις…»

Τα περισσότερα τροχαία δεν έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναφέρει ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου, ο οποίος τονίζει πως γίνονται σε εβδομαδιαία βάση.


«Πρόκειται για ανίδεους οδηγούς, πολλές φορές ανήλικα παιδιά τα οποία δεν υπολογίζουν ούτε την δική τους ζωή , οι εντολές που έχουν είναι να μην σταματούν πουθενά και ο λόγος που βάζουν μικρά παιδιά είναι για να τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης από την δικαιοσύνη», λέει στην ΕΡΤ ο ίδιος.
Χαρακτηριστικό είναι το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο ύψος του χωριού Δωρικό Αλεξανδρούπολης όταν αυτοκίνητο λαθροδιακινητών συγκρούστηκε στο επαρχιακό δίκτυο με άλλο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια τετραμελής οικογένεια, οι γονείς και τα τέσσερα παιδιά τους.
Ένα άλλο περιστατικό σημειώθηκε μόλις χθες, Τρίτη 1η Αυγούστου, αλλοδαπός οδηγός σε επαρχιακή οδό του Έβρου κινούνταν με κλεμμένο όχημα και χωρίς άδεια για να αποφύγει τον έλεγχο της αστυνομίας. Σε κάποια στιγμή ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με αποτέλεσμα την ανατροπή του οχήματος και τον τραυματισμού του ιδίου!

 

Για το μείζον ζήτημα έγινε σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η οποία κατέληξε ότι πρέπει να γίνει αυστηροποίηση και εντατικοποίηση των μέτρων αστυνόμευσης σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Παράλληλα, θα διαβιβαστούν άμεσα προτάσεις στην Εταιρεία «Εγνατία Οδό» για αποτρεπτικές τεχνικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και θα εξεταστεί κάθε άλλο πρόσφορο μέσο τεχνικής παρέμβασης, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες του Έβρου έχουν φτιάξει την σελίδα στο Facebook με τίτλο «Μαζεύουμε υπογραφές για τοποθέτηση καρφιών στην Εγνατία οδό στον Έβρο», κάνοντας την δική τους προσπάθεια.

Τα τραγικά τροχαία στην περιοχή που είδα το φως της δημοσιότητας ήταν ένα που έγινε το Μεγάλο Σάββατο  με θύμα έναν 46χρονο οικογενειάρχη ενώ τον Ιούνιο ένας 70χρονος πατέρας τριών παιδιών έχασε την ζωή του την στιγμή που πήγαινε για την δουλειά του.

(πηγή κεντρικής φωτογραφίας ertnews.gr)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This