Χειροπέδες σε 74χρονο για την φωτιά στην Δεσκάτη Γρεβενών – Υπό έλεγχο οι αναζωπυρώσεις

Must Read

Στη «φάκα» των αρμόδιων αρχών έπεσε ένας 74χρονος  ως υπαίτιος για την φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην Δεσκάτη Γρεβενών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η έρευνα συνεχίζεται από το ανακριτικό τμήμα Π.Υ. Γρεβενών σχετικά με την πυρκαγιά η οποία αργά χθες το βράδυ είχε «αγγίξει» σπίτια του χωριού με τις φλόγες να αναχαιτίζονται επιτυχώς από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σήμερα το πρωί η φωτιά ήταν υπό έλεγχο ωστόσο περίπου στις 12.30 υπήρξε μια αναζωπύρωση λόγω των νοτιοανατολικών ανέμων στο βόρειο μέτωπο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο σημείο έφτασαν τρία καναντέρ και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα τα οποία βοηθούν το έργο των επίγειων δυνάμεων της πυροσβεστικής.

Δείτε φωτογραφία:

Το πρωί επιχείρησαν στο σημείο δύο ελικόπτερα που έριξαν νερό σε συγκεκριμένα σημεία του δάσους, όπου υπήρχαν μικροεστίες της φωτιάς. Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής και πεζοπόρα τμήματα που επιχειρούν σε μικροεστίες περιμετρικά του δάσους της Δεσκάτης.

Δείτε φωτογραφία από το χθεσινό μέτωπο:

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μπάμπη Ορφανίδη, η φωτιά έχει καταστρέψει μέρος του περιαστικού πευκοδάσους που βρίσκεται στο βορειοανατολικό μέρος της πόλης, στα όρια της ΠΕ Γρεβενών και Κοζάνης.

Δείτε φωτογραφίες από την καταστροφή της πυρκαγιάς:

Χθες η κινητοποίηση ήταν μεγάλη και στο σημείο έσπευσαν 65 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, 4 ελικόπτερα και 2 αεροπλάνα. Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν λίγο μετά τις 9 το βράδυ, όταν και η φωτιά οριοθετήθηκε. Αργά το βράδυ σήμανε συναγερμός καθώς άλλαξε η φορά των ανέμων και οι φλόγες άρχισαν να «αγγίζουν» τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Δείτε βίντεο από το χθεσινό μέτωπο:

Αλλαγές στον ποινικό κώδικα

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα αποφάσισε η κυβέρνηση για τους εμπρηστές, κατά την διάρκεια σύσκεψης του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Βασίλη Κικίλια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη.

Όπως αποφάσισαν οι υπουργοί, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα προκειμένου να συζητηθούν τα νομοθετικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν, όσοι προκαλούν φωτιές ακόμα και από αμέλεια, θα είναι αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης.

Οι αλλαγές στα διοικητικά πρόστιμα θα προωθηθούν άμεσα από τα συναρμόδια Υπουργεία, ενώ οι νομοθετικές αλλαγές αναμένονται τον Σεπτέμβριο, όταν λειτουργήσει και πάλι η Βουλή.

«Θα επιδιώξουμε να υποχωρήσει το αίσθημα ατιμωρησίας. Οι ποινές θα εκτίονται. Όποιος σκέφτεται μετά τις αλλαγές να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά» ανέφερε ο Γ. Φλωρίδης, ενώ ο Β. Κικίλιας τόνισε ότι τα πρόστιμα θα είναι αντίστοιχα με αυτά για την κακοποίηση των ζώων και μπορεί να φθάνουν μέχρι και τις 30.000 ευρώ.

 

Δείτε επίσης:

«Αγγίζει» τη Δεσκάτη η φωτιά που καίει δάσος στα όρια Κοζάνης-Γρεβενών

Μεγάλη φωτιά στα Γρεβενά – Απειλούνται σπίτια

Αναζωπύρωση στη φωτιά στη Δεσκάτη Γρεβενών – Έκαψε μέρος πευκοδάσους

Φυλακή και βαριά πρόστιμα ακόμα ακόμα και σε όσους διαπράττουν εμπρησμό εξ αμελείας – «Κλείδωσαν» οι αλλαγές

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This