Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις ουρές για το Κτηματολόγιο: «Υπάρχει και ψηφιακή πλατφόρμα»!

Γιατί δεν έβγαζε ανακοίνωση νωρίτερα για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες;

Must Read

Να τρελάνει τους εκατοντάδες πολίτες θέλει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που στήθηκαν από τα ξημερώματα έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών και περίμεναν μέσα στην αποπνικτική ζέστη για να δηλώσουν τα ακίνητά τους.

Κατόπιν εορτής, όπως πάντα και μετά το σάλο που προκλήθηκε και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει τους πολίτες πως από 25 Ιουλίου υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων μέσω του ktimatologio.gov.gr!

Το θέμα είναι πως το Υπουργείο φρόντισε για άλλη μια φορά να μην βγάλει την ανακοίνωση νωρίτερα και να ταλαιπωρεί τους πολίτες που ήθελαν να κάνουν την δουλειά τους. Γιατί, φυσικά, αν γνώριζαν ότι μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από την άνεση του σπιτιού τους δεν θα ξεροστάλιαζαν με τις ώρες!

Μάλιστα, το Υπουργείο προσπαθεί να προωθήσει και τις υπηρεσίες του καθώς στη ανακοίνωση σημειώνει πως «αν λάβει κανείς υπόψη ότι άνω του 70% των πράξεων καταχώρισης αφορούν σε συμβόλαια, με τη σωστή συνεργασία των Δικηγορικών και Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, η διευκόλυνση για πολίτες και επαγγελματίες, θα είναι πολύ σημαντική».

Το αστείο είναι πως το Υπουργείο σημειώνει στην ανακοίνωση όσα αναμένεται να κάνει στο μέλλον για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες με τους αριθμούς προτεραιότητας!

«Για τους πολίτες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν δια ζώσης βρίσκεται σε στάδιο τελικών δοκιμών μια νέα πλατφόρμα που θα δίνει αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά και ο πολίτης θα μπορεί να την παρακολουθήσει από το κινητό του τηλέφωνο, χωρίς να απαιτείται αναμονή στην ουρά».

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση, στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» είναι η διεύρυνση των ψηφιακών υπηρεσιών, όπως και η περαιτέρω ενίσχυση και στελέχωση των Κτηματολογικών Γραφείων.

Εικόνες ντροπής με τουλάχιστον 10ωρη αναμονή

Από τα ξημερώματα περιμένουν ουρές πολιτών έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών. Απαράδεκτες εικόνες στην οδό Αριστοτέλους καθώς υπάρχουν υπηρεσίες που δεν έχουν ψηφιοποιηθεί.

Ουρές και τουλάχιστον 10ωρη αναμονή περιμένουν όσους πολίτες επιθυμούν να δηλώσουν τα ακίνητα τους στο Κτηματολόγιο. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση που διαφημίζει η κυβέρνηση έκανε και πάλι το θαύμα της! Για να εκδοθεί ένα πιστοποιητικό και μόνο, οι ενδιαφερόμενοι αναγκάζονται να εγγράφονται σε λίστες προτεραιότητας και να υπομένουν αναμονές που αγγίζουν πολλές φορές ακόμη και τις δέκα ώρες.

 



Οι πολίτες σχηματίζουν για ώρες ατέλειωτες ουρές. Αναγκάζονται να στήνονται από αργά το βράδυ έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών προκειμένου να καταφέρουν να πάρουν το περιβόητο χαρτάκι προτεραιότητας ώστε να καταφέρουν να εξυπηρετηθούν. Τα ονόματά τους γράφονται σε μια κόλλα χαρτί που βρίσκεται κολλημένη έξω από το κτήριο. Το πρωί υπάλληλος του Κτηματολογίου παίρνει το χαρτί και μοιράζει χαρτάκια προτεραιότητας ανάλογα με τον αριθμό του συμβολαίου τους…

 


Σφοδρές αντιδράσεις

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι εικόνες με απίστευτες ουρές έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών, όπου πολίτες στέκονται ακόμα και 12 ώρες!

Μέσω ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για εικόνες ντροπής, ενώ τονίζουν ότι παρά τις διαμαρτυρίες, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι απαράδεκτη.

«Τις τελευταίες ώρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας απαράδεκτες εικόνες με ουρές έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών με την αναμονή να έχει φτάσει έως και τις 12 ώρες», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο. Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές έχουν αναδείξει το ζήτημα εδώ και πολλούς μήνες. Ωστόσο, οι εκκλήσεις τους δεν εισακούστηκαν, με αποτέλεσμα στην “Ελλάδα 2.0” η σειρά προτεραιότητας να τηρείται ακόμα χειρόγραφα και με χαρτάκια», σημειώνει και καταλήγει:

«Η κυβερνητική αδιαφορία, η υποστελέχωση και οι καθυστερήσεις στην ψηφιοποίηση είναι πλευρές που οξύνουν το πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπισθούν το συντομότερο δυνατόν. Να μπει τέλος στην ταλαιπωρία για εκατοντάδες πολίτες και επαγγελματίες».


«Το Κτηματολόγιο είναι σήμερα μια πραγματική Οδύσσεια»

Σε ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας και των Τομέων Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημειώνουν: «Οι εικόνες ντροπής στο Κτηματολόγιο Αθηνών, όπου δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και πολίτες αναγκάζονται να περιμένουν από τα μεσάνυχτα έως το πρωί της επομένης για να εξυπηρετηθούν, καταδεικνύουν με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την πλήρη αποτυχία της πολυδιαφημισμένης ψηφιακής διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας» Αλλαγής.

«Μια απλή συναλλαγή με το Κτηματολόγιο είναι σήμερα μια πραγματική Οδύσσεια για κάθε πολίτη και για κάθε επαγγελματία» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες πολιτών και επιστημονικών φορέων, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών, τα προβλήματα δεν έχουν μέχρι σήμερα επιλυθεί, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των συναλλασσόμενων να συνεχίζεται. Το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες, οι κτιριακές υποδομές είναι ανεπαρκείς, ενώ, παρά τις σχετικές εξαγγελίες, οι ψηφιακές υπηρεσίες υπολειτουργούν και δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ξεκίνησε χθες τη θητεία της. Αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης που επί τέσσερα χρόνια ευαγγελιζόταν την ψηφιακή διακυβέρνηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Σήμερα, δε, επαγγέλλεται τη μεταβίβαση ακινήτων “με ένα κλικ”, σαν να απευθύνεται σε ανθρώπους που ζουν σε άλλη χώρα. Η πραγματικότητα όμως είναι αδυσώπητη. Λίστες της ντροπής, γραφειοκρατία, ανεπάρκειες και, εν τέλει, ατέλειωτη ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες. Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας σε κεντρικές δημόσιες υπηρεσίες, μια κυβέρνηση που ασκεί πολιτική μονάχα με επικοινωνιακούς όρους και μόνο όταν τα θέματα αναδεικνύονται στη δημοσιότητα» αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση και καταλήγει: «Το αφήγημα του επιτελικού κράτος και της ψηφιακής διακυβέρνησης καταρρέει καθημερινά».

Δείτε επίσης:

Εικόνες ντροπής με ουρές 12 ωρών πριν ακόμα ανοίξει το Κτηματολόγιο Αθηνών!

«Πυρά» από την αντιπολίτευση για τις αδιανόητες ουρές στο Κτηματολόγιο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This