Χανιά: Οργισμένη η οικογένεια Τσιχλάκη

Την οργή των ανθρώπων της 47χρονης Εφης προκάλεσε η αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο του καταδικασμένου συζυγοκτόνου

Must Read

Την οργή της οικογένειας της 47χρονης Εφης Τσιχλάκη προκάλεσε η αίτηση αναίρεσης που υπέβαλε στον Αρειο Πάγο ο καταδικασμένος συζυγοκτόνος, ο οποίος επιμένει στην αθωότητά του.

«Απευθύνεται στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας για να αποδείξει τι;» διερωτάται σε ανάρτησή του στα social media ο δικηγόρος και ξάδερφος του θύματος Εμμανουήλ Αθανασίου. Η γυναικοκτονία της Εφης Τσιχλάκη στο Κολυμπάρι Χανίων είχε συγκλονίσει τον Μάρτιο του 2016 το πανελλήνιο. Ο 56χρονος σύζυγος της άτυχης γυναίκας, που έχει κριθεί ένοχος για τη δολοφονία της, προσέφυγε κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης που τον έκρινε σε δεύτερο βαθμό ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης οκτώ ετών.

«Εχω μείνει πραγματικά εμβρόντητος με το θράσος του! Ο καταδικασμένος για τη βίαιη δολοφονία της συζύγου του στη Κρήτη, τον Μάρτιο του 2016, κατέθεσε αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο, επιμένοντας μάλιστα για την αθωότητά του. Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του, η οικογένειά μας το σέβεται απολύτως. Ο καταδικασμένος που εκτίει την ποινή του σε αγροτικές φυλακές στα Χανιά και θα αποφυλακιστεί σε λίγο καιρό (σε κάποιους μήνες, απ’ ό,τι μαθαίνω) απευθύνεται στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας για να αποδείξει τι σχολίασε φανερά οργισμένος ο Εμμανουήλ Αθανασίου και πρόσθεσε:

«Τι θέλει να αποδείξει; Οτι ήταν θύμα άδικης δίκης; Οτι η Εφη Τσιχλάκη δεν δολοφονήθηκε; Ή ότι είναι αθώος; Διότι αν επιμένει στην αθωότητά του, τότε να μας υποδείξει ποιος άλλος ήταν παρών εκείνο το μοιραίο βράδυ στο σπίτι και σκότωσε τόσα άγρια την Εφη, αφού τη σάπισε πρώτα στο ξύλο! Αλλιώς, καλύτερα να σιωπήσει! Δεν μπορεί να συνεχίσει να εμπαίζει την οικογένεια, το δικαστικό σύστημα και μια ολόκληρη χώρα».

Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι: «Η Εφη Τσιχλάκη έπεσε θύμα μιας σοκαριστικής, λόγω αγριότητας, δολοφονίας, μια γυναικοκτονία που θα μείνει στην ιστορία της Ελλάδας ως μελανή σελίδα, αλλά ο καταδικασμένος για τον φόνο, δεν φτάνει που έλαβε ποινή χάδι, επιμένει και στον εμπαιγμό! Πρόκειται ξεκάθαρα για θράσος και κοροϊδία, και, μάλιστα, από κάποιον ο οποίος σε λίγο καιρό θα είναι ελεύθερος! Με το ελαφρυντικό του μετέπειτα σύννομου βίου, ενώ συνέχιζε να αρνείται και να καλύπτει τον βίαιο φόνο! Ντροπή, πραγματικά! Ντροπή και βαθύτατη θλίψη».

Υπενθυμίζεται πως ο 56χρονος είχε καταδικαστεί στις 24 Μαΐου του 2022 από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για τη δολοφονία της 47χρονης Εφης Τσιχλάκη, αν και πρωτόδικα είχε κριθεί αθώος. Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ο θάνατος της άτυχης γυναίκας αποδόθηκε σε αυτοκτονία. Ομως, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία, με ψήφους 5-2, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Υστερα από μια μακρά ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο κατέληξε ότι ο κατηγορούμενος στραγγάλισε και πυροβόλησε την άτυχη γυναίκα, σκηνοθετώντας στη συνέχεια την αυτοκτονία της. Πάντως, το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, από τα οποία θα αφαιρεθούν οι 17 μήνες της κράτησής του.

Λόγω της μικρής ποινής που του επιβλήθηκε, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε τον Μάρτιο του 2023 αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης όσον αφορά την αναγνώριση ελαφρυντικού και την ποινή που επιβλήθηκε στον συζυγοκτόνο για τη γυναικοκτονία. Αν γίνει δεκτή η αίτηση από το ανώτατο ποινικό δικαστήριο της χώρας, τότε η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων ως προς το ελαφρυντικό και την ποινή. Αν δεν του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, τότε ο συζυγοκτόνος κινδυνεύει με μεγαλύτερη ποινή, μέχρι και με ισόβια.

Σκηνοθετημένη «αυτοκτονία» η προσπάθεια συγκάλυψης

Για καθαρή υπόθεση γυναικοκτονίας είχε κάνει λόγο στη δίκη η δικηγόρος της οικογένειας Τσιχλάκη: «Ο κατηγορούμενος μας λέει ότι η Τσιχλάκη μίλησε στο Skype με τον αδερφό της, σχεδίασαν τις διακοπές του, είπαν για τα βαμμένα νύχια, για τον θερμοσίφωνα, τάισε τα ζώα της και μετά πήγε και έκανε αυτό που έκανε με τον πιο παράλογο και ανορθόδοξο τρόπο… Με τις πιτζάμες της, με τις παντόφλες της, παίρνει το όπλο με το λάθος χέρι και αυτοκτονεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This