Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΣ: «Πώς να προστατεύσετε το σπίτι σας φεύγοντας για διακοπές»

Must Read

Καμπανάκι κινδύνου χτυπά η ΕΛΑΣ, αφού οι διαρρήξεις σπιτιών εν μέσω διακοπών συνιστούν τεράστιο ζήτημα, με αδειούχους να επιστρέφουν και να βλέπουν τις περιουσίες τους ρημαγμένες.

Η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου εξηγεί πως η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για τους επίδοξους διαρρήκτες να εισβάλουν στα σπίτια όσο οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν. Πως μπορούμε, όμως, να προστατευτούμε και να μη βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις; Η ίδια δίνει πολύτιμες συμβουλές, τονίζοντας πως προτού φύγουμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές θα πρέπει να ασφαλίσουμε καλά τις πόρτες και τα παράθυρα της οικίας μας.

«Εάν υπάρχει η δυνατότητα, να εμπιστευτούμε σε ένα οικείο πρόσωπο να ανοίγει το σπίτι μας, ώστε να φαίνεται κίνηση, καθώς τα κενά σπίτια αποτελούν στόχο για τους διαρρήκτες», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Εξίσου σημαντικό είναι να μην ανακοινώνουμε στα social media ότι λείπουμε για διακοπές, ενώ θα πρέπει να αποφεύγουμε να αφήνουμε πολύτιμα αντικείμενα ή χρήματα στο σπίτι όταν λείπουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερα, εάν έχουμε αφήσει πολύτιμα αντικείμενα στο σπίτι, συστήνεται να μην το αποκαλύπτουμε σε τρίτα πρόσωπα».

Ανάμεσα στις συμβουλές για την προστασία του σπιτιού μας από τους επίδοξους ληστές συστήνεται ο φωτισμός με χρονοδιακόπτη, καθώς και να τεθεί ο συναγερμός σε λειτουργία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This