Στις χαράδρες «κυνηγούν» τη φωτιά στο Σοφό Ασπροπύργου για να μην ξεφύγει!

Ανησυχία (πάλι) για την Πάρνηθα - Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην ίδια περιοχή

Must Read

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου και γίνεται μάχη από τις δυνάμεις πυρόσβεσης προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της.

Γι’ αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση καθώς αν φύγει προς προς το Κανάλι του Μόρνου, έχει πιο πυκνή βλάστηση, ενώ τα κανείς δεν θέλει να σκεφτεί τα χειρότερα, αν οι φλόγες φτάσουν στον Δρυμό της Πάρνηθας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά κινείται προς ένα λατομείο στην περιοχή, αλλά υπάρχουν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία και χαράδρες που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

  • Λίγο μετά τις 20:30 η Πυροσβεστική εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο:

«Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σοφός Αττικής πλησίον του φράγματος του Μόρνου, βόρεια – βορειοδυτικά του Ασπροπύργου, επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία ενώ από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως 4 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους.

Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες της Περιφέρειας, ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών».

 



Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης

Εν τω μεταξύ υπό έλεγχο τέθηκε μια ακόμα πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί το απόγευμα στην περιοχή σε χώρο με υλικά ανακύκλωσης, αλλά παραμένουν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This