Ένας κουβάς νερό αντί φωτογραφίας

Προτιμότερο θα ήταν οι Ιεράρχες να βγουν στις επαρχίες τους να μιλήσουν με τον κόσμο, να ακούσουν τις αγωνίες του

Must Read

«Αν για κάθε φωτογραφία που βγάζουν τα καλοκαίρια οι Μητροπολίτες έπεφτε και ένας κουβάς νερό, φέτος δε θα είχαμε φωτιές στην Ελλάδα». Το σχόλιο το έκανε ένας ταλαιπωρημένος, ιερέας πια, που θήτευσε ως διάκος δίπλα σε Μητροπολίτη που δεν είχε αφήσει επαρχία για επαρχία.

Κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν Μητροπολίτες που δεν τους βλέπουν καθόλου στην έδρα τους. Δεν τους χωράει ο τόπος. Γυρίζουν από Μητρόπολη σε Μητρόπολη, η οποία κατά προτίμηση διαθέτει και παραθαλάσσιες ομορφιές. Και από δίπλα, ένας διάκος, ένας οδηγός, να κραδαίνει το κινητό στο χέρι και να τραβάει υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες. Ο δεσπότης να προσκυνά ευλαβικά την εικόνα, να γονατίζει και να προσεύχεται και όλο αυτό να… βγαίνει σε ανακοίνωση. Με το πρόσχημα της προσκυνηματικής επίσκεψης πάντα.

Αναρωτιέμαι αν έχουν ακούσει τα σχόλια των γύρω τους για την εικόνα που δείχνουν. Πόσο προτιμότερο θα ήταν ο Μητροπολίτης να βγει στην πλατεία των χωριών στην επαρχία του. Να μιλήσει με τον κόσμο, να ακούσει τις αγωνίες του ή έστω να δώσει μόνο το «παρών», να τον νιώσουν δίπλα τους. Να δώσει το παράδειγμα πρώτος, να ακολουθήσουν οι παπάδες του και να παρακινηθεί και ο κόσμος για να αναλάβουν ωραίες πρωτοβουλίες.

Όταν υπάρχουν σε φωτογραφίες, πιστεύουν πως υπάρχουν και στη συνείδηση του κόσμου; Ή νομίζουν πως χαίρουν αποδοχής και σεβασμού; Αναφέρομαι, φυσικά, σε καμιά δεκαριά Μητροπολίτες που τους ξέρει και η επαρχία τους και τους σχολιάζουν, διόλου κολακευτικά, οι ίδιοι οι «αδελφοί» τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος το ζήτησε από Μηταράκη

Δεν του ήρθε από το πουθενά του Νότη Μηταράκη, τέως πια υπουργός Προστασίας του Πολίτη, να ενημερώσει τους Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Σερρών Θεολόγο για το θέμα των ταυτοτήτων. Στο Μέγαρο Μαξίμου δυσφόρησαν γιατί άνοιξε θέματα «ως μη όφειλε» και δεν είναι περίοδος καλοκαιριάτικα να ανοίξει κόντρα με την Εκκλησία για τις ταυτότητες.

Να θυμίσω πως πριν από είκοσι χρόνια άνοιξε το ίδιο θέμα ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και ακόμη στη Βουλή θυμούνται την πολιτική ζημία που τους έκανε η Εκκλησία όταν βρέθηκε «απέναντι».

Αυτή τη φορά πάντως ο τέως υπουργός Νότης Μηταράκης -που έχει άριστες σχέσεις με όλη την Ιεραρχία- ενημέρωσε τους Πειραιώς και Σερρών έπειτα από παράκληση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Οι δύο Αρχιερείς «μιλούν» με συγκεκριμένες ομάδες της Εκκλησίας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κύμα αντίδρασης για το θέμα των νέων ταυτοτήτων, γι’ αυτό και ο κ. Ιερώνυμος ανέθεσε στον τέως υπουργό και στους Αρχιερείς να δηλώσουν δημόσια πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This