Σοκαριστικά βίντεο και εικόνες από τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το χρονικό των επεισοδίων σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ - Το οργανωμένο σχέδιο των Κροατών χούλιγκαν και οι σκηνές άγριας βίας με το θάνατο ενός 22χρονου οπαδού της ΑΕΚ

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Συγκλονίζουν οι εικόνες της επόμενης μέρας μετά την επίθεση χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια από την οποία σκοτώθηκε ένας οπαδός της ΑΕΚ και τραυματίσθηκαν ακόμη οκτώ άτομα, εκ των οποίων και ένα ανήλικο κορίτσι.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν καταγράφηκαν καρέ καρέ οι εικόνες σοκ της πορείας της φάλαγγας θανάτου των χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ προς τη Νέα Φιλαδέλφεια. Τα επεισόδια που προκλήθηκαν ήταν τεράστια και οδήγησαν στον θάνατο ενός νεαρού οπαδού της ΑΕΚ. Οι 150 με 200 χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ έφτασαν στην Αθήνα με φάλαγγα οχημάτων.

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη βία στη Νέα Φιλαδέλφεια 

Συνεχίζονται οι έρευνες για το αιματηρό περιστατικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, με θύμα έναν 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ. Συνολικά έγιναν 98 συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται στα επεισόδια, ενώ ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών. 

 






Το χρονικό των επεισοδίων σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων. Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά.

 

 

Οι εικόνες που τραβήχτηκαν στην Εθνική Οδό δείχνουν την πορεία θανάτου που έκαναν προς την Αθήνα με προορισμό το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ένας οπαδός των κιτρινόμαυρων να χάσει τη ζωή του από τις πολλαπλές μαχαιριές που δέχτηκε. Κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης, ακόμα 8 άτομα ανάμεσά τους ένας ανήλικος, τραυματίστηκαν (5 Κροάτες και 3 Έλληνες) και βρίσκονται στον Ερυθρό Σταυρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος οπαδός της Ένωσης που υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, είχε δεχτεί μαχαιριά σε αρτηρία στο μπράτσο και το τραύμα αποδείχτηκε μοιραίο.

 

 

Η αστυνομία ήταν ενήμερη για την πορεία των Κροατών και τους παρακολουθούσε διακριτικά. Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ παίζει σήμερα το βράδυ (8/8, 21:45) με την ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League, αλλά η UEFA είχε απαγορεύσει την παρουσία των οπαδών της στο γήπεδο, λόγω του κινδύνου επεισοδίων. Οι Κροάτες όμως, αγνόησαν την απαγόρευση και πήραν το δρόμο για την Αθήνα. Οι χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ όμως, ήρθαν στην Αθήνα, όχι βέβαια για να πάνε στο γήπεδο, αλλά για να προκαλέσουν όπως φαίνεται μεγάλα επεισόδια.

 

Η φάλαγγα των Κροατών ήρθε στην Αθήνα χθες και κάπου εκεί η αστυνομία φαίνεται να τους έχασε. Κάποιοι μπήκαν στην Αττική Οδό με τα οχήματά τους και κάποιοι πήγαν πεζοί σε σταθμό του ΗΣΑΠ (Ειρήνη), όπου πληροφορίες ανέφεραν ότι συναντήθηκαν με οπαδούς του Παναθηναϊκού.

 

Οι χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ πήγαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και εκεί προκάλεσαν ένα αληθινό πόλεμο. Οπλισμένοι με καδρόνια, σίδερα, πυρσούς φωτοβολίδες άρχισαν να σπάνε τα πάντα.

 

Ανακρίνονται στη ΓΑΔΑ οι συλληφθέντες

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακρίνονται οι συλληφθέντες στα χθεσινά αιματηρά επεισόδια έξω από την OPAP ARENA, μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο άτυχος οπαδός της ΑΕΚ χτυπήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο από Κροάτη οπαδό. Οι Αρχές προχώρησαν συνολικά σε 98 συλλήψεις: οι 90 είναι στη ΓΑΔΑ και οι οκτώ είναι οι τραυματίες που παραμένουν στον Ερυθρό Σταύρο. Συγκεκριμένα, έχουν συλληφθεί Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες.

 

Διαβάστε ακόμα:

Το χρονικό ενός οργανωμένου μακελειού: Πώς οι Κροάτες χούλιγκαν δολοφόνησαν με πολλαπλές μαχαιριές τον 22χρονο οπαδό της ΑΕΚ

Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας για τα άγρια επεισόδια: «Είδα να έρχονται πολλά άτομα με καδρόνια»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This