Χανιά: Συνελήφθησαν γιατροί για εμπορία βρεφών – 70.000 ευρώ για κάθε μωρό 

Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και οκτώ συλλήψεις

Must Read

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση για δράση κυκλώματος εμπορίας βρεφών στην Κρήτη, με πασίγνωστο γιατρό, ο οποίος προσέλκυε ζευγάρια ακόμα και από το εξωτερικό, να μπαίνει στο στόχαστρο των αρχών.

Πρόκειται για μια επιχείρηση της Υπηρεσίας Οργανωμένου Εγκλήματος, σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, με στόχο να αποκαλυφθεί η δράση του κυκλώματος στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται γιατροί, εργαζόμενοι του κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, πρόκειται για τον επικεφαλής του Κέντρου, διακεκριμένο γυναικολόγο, έναν γιατρό εμβρυολόγο και έξι εργαζόμενες στην κλινική, τέσσερις Ελληνίδες και δύο αλλοδαπές.

Τα αδικήματα που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία  για τους 8 συλληφθέντες, αφορούν εγκληματική οργάνωση για εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου, παραβάσεις του νόμου περί υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία-απάτη, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις κ.α.

Το κύκλωμα φέρεται να έβρισκε νεαρές γυναίκες τις οποίες χρησιμοποιούσε έναντι αμοιβής είτε ως παρένθετες μητέρες είτε ως δότριες ωαρίων και τους εξασφάλιζε διαμονή, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 

Σύμφωνα με το neakriti.gr, εκτός από την πιθανή εμπλοκή του γυναικολόγου και ιδιοκτήτη του κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αλλά και του εμβρυολόγου, εξετάζεται η συμμετοχή στο κύκλωμα, δικηγόρου και συμβολαιογράφου.

70.000 ευρώ η «ταρίφα»

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει το creta24.gr, ένας από τους γιατρούς που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, είχε μιλήσει στην Iταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» η οποία φιλοξενούσε ρεπορτάζ για το κέντρο το οποίο επισκέπτονταν Ιταλοί. Στο ρεπορτάζ αναφερόταν ότι το κόστος για την «ενοικίαση» μιας παρένθετης μητέρας άγγιζε τις 9.000 ευρώ.  Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα ποσά έφταναν τις 70.000 ευρώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This