Καμία ανάληψη πολιτικής ευθύνης για την επέλαση των νεοναζί-οπαδών της δολοφονίας του Μιχάλη

Επιχειρησιακό φιάσκο της Ελληνικής Αστυνομίας - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των υπόλοιπων εμπλεκομένων χούλιγκαν - Προληπτική νοσηλεία για τη μητέρα του 29χρονου

Must Read

Οργή και θλίψη για τη στυγερή δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που προκλήθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 7/8 από χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

 






Εμπλεκόμενοι προσπάθησαν να φύγουν για Ιταλία

Οι ελληνικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, στήνοντας μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. Έρευνες πραγματοποιούνται ακόμη σε σπίτια, ξενοδοχεία και καταλύματα AIRBNB στο λεκανοπέδιο, καταλύματα τα οποία είχαν κλείσει για να τους φιλοξενήσουν Έλληνες οπαδοί. Σε λίγη ώρα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα τα 94 άτομα που συνελήφθησαν και κρατούνται. Ακόμη πέντε Κροάτες εντοπίστηκαν χθες αργά το βράδυ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας όπου προσήχθησαν και στη συνέχεια συνελήφθησαν. Οι πέντε Κροάτες που είχαν βγάλει ήδη εισιτήρια με το πλοίο για Ιταλία, εντοπίστηκαν από άντρες του Λιμενικού, προσήχθησαν και παραδόθηκαν στην Ασφάλεια της περιοχής, όπου κατόπιν συνεννόησης με την Αθλητική Βία στην Αθήνα προέκυψε πως απασχολούσαν για το περιστατικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, συνελήφθησαν και οδηγούνται στην Αθήνα.

 

«Ήρθαμε για διακοπές»

Πρόκειται για πέντε άτομα ηλικίας 25, 41,29, 25 και 31 ετών. Μετά από έλεγχο που έγινε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, τα πέντε άτομα δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν επαρκώς τον λόγο και την διάρκεια παραμονής τους στη χώρα και επιπλέον δήλωσαν πως έκαναν διακοπές στην Ελλάδα και επιστρέφουν στη χώρα τους χωρίς να κατέχουν αποσκευές. Όλοι τους κρίθηκαν ύποπτοι για πιθανή συμμετοχή τους στα επεισόδια έξω από την OPAP Arena και έτσι και παραδόθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου προσαχθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας. Από εκεί αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μεταγωγή τους στη ΓΑΔΑ. Μαζί με κάποιες προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις από την Αθήνα, συνολικά οι συλλήψεις έφτασαν τις 108 εκ των οποίων 104 παραμένουν κρατούμενοι, καθώς τέσσερις Έλληνες που ήταν τραυματίες έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα και για έναν εξ αυτών έχει ζητηθεί να παρουσιαστεί για να καταθέσει μόλις του το επιτρέψει η υγεία του. Από τους 104 κρατούμενους οι 94 είναι Κροάτες, ένας Γερμανός, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος και ένας Αλβανός και οι υπόλοιποι Έλληνες.

 






Αποπειράθηκε να διαφύγει μέσω Αλβανίας

Χθες αργά το βράδυ, συνελήφθη ένας ακόμη Κροάτης οπαδός της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αυτή την φορά στον συνοριακό σταθμό των ελληνοαλβανικών συνόρων, στην Κακαβιά. Πρόκειται για έναν 19χρονο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Σκόδρα Αλβανίας και κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στην Κακαβιά, προσήχθη στην Ασφάλεια Ιωαννίνων. Αργά το βράδυ και από την ενημέρωση που είχαν οι Αρχές των Ιωαννίνων από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε πως το συγκεκριμένο άτομο είχε εμπλοκή στο επεισόδιο και έτσι συνελήφθη και οδηγείται πίσω στην Αθήνα για να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους συλληφθέντες.

Εν τω μεταξύ, ελεύθεροι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν την περασμένη Τρίτη (8/8/2023) οι τέσσερις Έλληνες εκ των 98 συλληφθέντων συνολικά για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν δώσει καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους αθλητικούς χώρους, ενώ ο ένας δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση. Επίσης, λαμβάνεται γενετικό υλικό για DNA από όλους σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου.

Στην ΕΛΑΣ ρίχνει τις ευθύνες και ο Νίκος Παπαθανάσης

Μετά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος αποφάνθηκε ότι για την τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια φταίει… μόνο η ΕΛΑΣ, στο ίδιο μήκος κύματος ήρθε να κινηθεί και ο Νίκος Παπαθανάσης. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε ότι «η ΕΛΑΣ προφανώς απέτυχε στο να προλάβει και να αποτρέψει το γεγονός». Παράλληλα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη και ανέφερε: «Νομίζω ότι αυτές τις δύο ημέρες θα μπορούσαμε να έχουμε μια γιορτή με τους δύο αυτούς αγώνες κι όμως έχουμε θλίψη. Ένα τραγικό γεγονός», ότι αθλητισμός είναι γιορτή και η οπαδική βία και αυτές οι δολοφονικές ενέργειες αμαυρώνουν όλη αυτή την προσπάθεια. «Θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε πολύ σκληρά. Εδώ η ΕΛΑΣ προφανώς απέτυχε στο να προλάβει και να αποτρέψει το γεγονός. Η έρευνα πάει σε βάθος» ανέφερε.

 

Προληπτική νοσηλεία και για τη μητέρα του Μιχάλη

Στον νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις Έλληνες και ένα Κροάτης. Συγκεκριμένα ένας 48χρονος Έλληνας εισήχθη στη Νευροχειρουργική Κλινική, ένας 26χρονος νοσηλεύεται στο ίδιο τμήμα με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ένας 47χρονος έχρηζε επίσης νοσηλείας. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ένας Κροάτης ηλικίας 47 ετών, ως πολυτραυματίας, ο οποίος εισήχθη στη χειρουργική κλινική. Στον Ερυθρό Σταυρό μεταφέρθηκε και η μητέρα του 29χρονου Μιχάλη, καθώς κρίθηκε από τους ιατρούς ότι είναι απαραίτητη η προληπτική της παραμονή στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

 






Διαβάστε ακόμα: 

Στον εισαγγελέα οι 94 Κροάτες συλληφθέντες για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή – Πιάστηκαν άλλοι 5 στην Ηγουμενίτσα

Συγλονίζει η ανάρτηση γυναίκας που έτρεχε να ξεφύγει μαζί με τον Μιχάλη Κατσουρή

Γ. Καλλιακμάνης: «Οι περιφερειακές υπηρεσίες δεν είχαν ανοίξει καν το πληροφοριακό δελτίο»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This