Τραγωδία με τον 11χρονο γιο του Σταμούλη: Νεκρό σε σημαδούρα 50 μέτρα από τη στεριά βρέθηκε το παιδί

Ο Δήμαρχος διαψεύδει την πληροφορία για τα δίχτυα - Η ιατροδικαστική θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου

Must Read

Σαν κεραυνός «έπεσε» η είδηση για τον πνιγμό του 11χρονου γιου του γνωστού ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, στους Φούρνους Ικαρίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Καρύδης, ο 11χρονος Χρήστος βρέθηκε νεκρός από εθελοντές, σε σημαδούρα 50 μέτρα μακριά από τη στεριά. Αν και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το παιδί βρέθηκε μπλεγμένο σε δίχτυα, ο δήμαρχος μιλώντας σε διάφορα κανάλια, διέψευσε αυτή την πληροφορία. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβη, αν δηλαδή το παιδί παρασύρθηκε από ρεύματα ή αν μπλέχτηκε σε δίχτυα ψαράδων και άφησε την τελευταία του πνοή.

Η σορός του παιδιού μεταφέρεται στη Σάμο όπου θα πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική εξέταση, για να πέσει φως στα αίτια θανάτου του.

Μιλώντας στον Alpha, ο κ. Καρύδης δήλωσε: «Το παιδί μάλλον πνίγηκε, βγήκε πάνω, το πήρε ο αέρας, είχε και θαλασσοταραχή. Αν ήταν μπλεγμένο πάνω στη σημαδούρα, η παραλία ήταν 50 μέτρα, μπορούσε να φωνάξει βοήθεια και να ακούσουν όσοι έκαναν εκεί μπάνιο. Δυστυχώς κανένας δεν πήρε το παιδί χαμπάρι, μάλλον ο καιρός. Δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες, δεν το δικαιολογούν, δεν είναι οργανωμένες οι παραλίες για να μου δώσει ναυαγοσώστη το κράτος. Είναι γιος του Οδυσσέα Σταμούλη, ήταν παντρεμένος με μια συντοπίτισσά μου. Είχαν έρθει διακοπές, είναι βαριά η σημερινή μέρα για το νησί μου. Τι συνέβη και πνίγηκε δεν μπορεί κανείς να ξέρει».

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος τόνισε ότι το παιδί βρέθηκε στη σημαδούρα: «Διαθέτουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάθε καλοκαίρι έρχονται, τα δουλεύουν και έκανε και τις διακοπές του ο Χρήστος. Η μητέρα με ενημέρωσε γύρω στις 17:30 ότι έχουν χάσει τον Χρήστο και δεν μπορούν να το βρουν. Βγήκε όλο το νησί έξω και έψαχνε. Μετά μια ομάδα εθελοντών έπεσε στη θάλασσα και βρήκαν το κορμάκι του Χρήστου πνιγμένο. Βρέθηκε το παιδί κοντά σε μια σημαδούρα, η σημαδούρα είναι 50 μέτρα από την παραλία, είναι πολυσύχναστη, δεν υπάρχει ναυαγοσώστης εκεί γιατί δεν είναι οργανωμένη» σημείωσε.

 

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και στο Open:«Βγήκαμε όλοι έξω και ψάχναμε. Είπαμε σε μια ομάδα συμπολιτών να πέσει στη θάλασσα να ψάξει μήπως το παιδί έχει πνιγεί. Το βρήκαμε σε μια σημαδούρα που έχουμε βάλει για να μην κολυμπούν κοντά στο αλιευτικό. Ότι λένε για δίχτυα είναι όλα ασάφειες. Χάθηκε ένα ξαδερφάκι μας γιατί είμαστε συγγενείς. Σαν δήμος και σαν δήμαρχος ενημερώθηκα στις 17:30».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 11χρονος γιος του γνωστού ηθοποιού είχε πάει για κολύμπι στην παραλία Πλάκα των Φούρνων και πήρε μαζί και τη μάσκα του. Όταν η ώρα πήγε 18:00 και ο Χρήστος δεν είχε επιστρέψει ακόμα, η μητέρα άρχισε να τον αναζητά μαζί με συγγενείς και φίλους, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε το Λιμενικό και τα παραπλέοντα σκάφη.

Η μητέρα του Χρήστου κρατώντας τη φωτογραφία του στα χέρια της γυρνούσε και ρωτούσε όποιον έβρισκε στον δρόμο της αν είδε το παιδί της. Στις 20.30 ένας άντρας εντόπισε το παιδί δίπλα σε μία σημαδούρα στο λιμανάκι. «Γιατρό, καλέστε γιατρό!» φώναζε ο κόσμος όταν το παιδί ανασύρθηκε από το νερό. Στο σημείο έσπευσε γιατρός, ο οποίος έκανε τεχνητή αναπνοή, χωρίς αποτέλεσμα. Το παιδί μεταφέρθηκε στο στο αγροτικό ιατρείο Φούρνων όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν ήδη αργά, καθώς είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Δείτε επίσης:

Θάνατος 11χρονου: «Το παιδί είχε φάει», λέει ο διευθυντής του «Αρχιπέλαγος»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This