Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Παρένθετη μητέρα γέννησε δίδυμα – «Μην γίνουμε Ινδία», λέει ο Εξαδάκτυλος

O πρόεδρος του ΠΙΣ εξήρε τις μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής της χώρας μας

Must Read

Την στιγμή που χθες κρίθηκαν προφυλακιστέα κρίθηκαν μέλη του κυκλώματος εμπορίας βρεφών που δρούσε στα Χανιά, σήμερα γέννησε μια ακόμα παρένθετη μητέρα, στη Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, πρόκειται για μια γυναίκα με καταγωγή από την Γεωργία, η οποία γέννησε δίδυμα τα οποία θα παραμείνουν στη Μονάδα Νεογνών, μέχρι την ταυτοποίηση του DNA.

Συνολικά, στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα βρίσκονται τέσσερα μωράκια από παρένθετες μητέρες που συνεργάζονταν με το Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Δείτε βίντεο:

 

Χθες, μετά από μαραθώνια απολογία, προφυλακιστέοι κρίθηκαν ένας 73χρονος ιατρός, ιδιοκτήτης της μονάδας, ένας 44χρονος εμβρυολόγος της μονάδας, η γραμματέας της δομής, καθώς και Ρουμάνα που φέρεται να είχε το ρόλο του μεσάζοντα στις παράνομες υιοθεσίες και συντόνιζε το κύκλωμα εισαγωγής στην χώρα άπορων γυναικών, που στην συνέχεια χρησιμοποιούνταν ως παρένθετες μητέρες.

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα κρίθηκαν μαία της μονάδας, βιολόγος της μονάδας, εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και αλλοδαπή που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια».

Δείτε βίντεο:

«Κακή εξαίρεση τα Χανιά, να μην γίνουμε Ινδία»

Τις μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής της χώρας μας εξήρε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, χαρακτηρίζοντας «κακή εξαίρεση» την μονάδα στα Χανιά.

«Οι μονάδες υποβοηθούμενης παραγωγής της χώρας μας είναι σε υψηλότατο επιστημονικό επίπεδο και για το λόγο αυτό προσελκύουν ενδιαφερόμενα ζευγάρια από όλο τον πλανήτη. Εδώ έχουμε μια κακή εξαίρεση και έχουμε αυτό το οποίο θέλουμε να αποφύγουμε» επισήμανε, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

«Θέλουμε να συνεχίσουν οι μονάδες μας να προσελκύουν ασθενείς για το υψηλό επιστημονικό τους επίπεδο και όχι για απαράδεκτες και παράνομες πρακτικές.

Θέλουμε να συνεχίσουμε να διακρινόμαστε διεθνώς. Δεν θέλουμε να διολισθήσουμε σε κακές πρακτικές. Δεν θέλουμε η χώρα μας να γίνει Ινδία, που διαφημίζει μήτρες διαθέσιμες σε οποιοδήποτε πλούσιο ζευγάρι του πλανήτη. Θέλουμε η χώρα μας να παραμένει προορισμός υποβοηθούμενης αναπαραγωγής εξαιτίας του υψηλότατου επιστημονικού επιπέδου που έχουν οι Έλληνες συνάδελφοι» πρόσθεσε.

Και κατέληξε τονίζοντας πως αναμένεται η απόφαση της δικαιοσύνης.

«Αναμένουμε περισσότερα στοιχεία. Τα στοιχεία τα έχει όλα η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές. Αυτά τα οποία ακούμε είναι απολύτως θλιβερά και πολύ κακά πράγματα, για να το πούμε έτσι απλά και περιμένουμε να δούμε πώς αυτά θα τεκμηριωθούν. Ασφαλώς θα δράσουμε όλοι, το παρακολουθούμε όλοι» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης:

Προφυλακίστηκαν τέσσερις κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Κύμα… στήριξης στον 73χρονο έμπορο βρεφών!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This