Κύμα… στήριξης στον 73χρονο έμπορο βρεφών!

Κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από τα δικαστήρια στα Χανιά φωνάζοντας στον γιατρό «σ’ αγαπάμε» και «εδώ είμαστε»

Must Read

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν χθες συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια των Χανίων τον 73χρονο γιατρό που φέρεται ότι είναι εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης που έστηνε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών. Ο βασικός κατηγορούμενος και ακόμα οκτώ συνεργοί του απολογήθηκαν χθες στον ανακριτή Χανίων.

Ο 73χρονος γιατρός, που είναι ιδιοκτήτης της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από συγκεντρωμένους που του φώναζαν «σ’ αγαπάμε» και «εδώ είμαστε» σε ένδειξη συμπαράστασης. Ανάμεσα σε αυτούς, γυναίκες που είχαν αποκτήσει παιδί με τη βοήθειά του.

Οι εννέα συλληφθέντες απολογήθηκαν κατά περίπτωση για τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εμπορίας ανθρώπων, μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεων του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφίας, διατάραξης οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματικής βλάβης και παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με κατηγορητήριο, ο ιδιοκτήτης και εργαζόμενοι της κλινικής στα Χανιά είχαν στήσει επιχείρηση με γυναίκες από το εξωτερικό και ειδικότερα βαλκανικές χώρες και κράτη της ανατολικής Ευρώπης που χρησιμοποιήθηκαν ως δότριες ωαρίων ή παρένθετες μητέρες. Το κόστος για ένα άτεκνο ζευγάρι άρχιζε από τα 70.000 και έφτανε τα 120.000 ευρώ.

Απόφαση Χρυσοχοΐδη

Παράλληλα με την ανάκριση που είναι σε εξέλιξη, η εισαγγελέας Χανίων ζήτησε τη διενέργεια έρευνας ως προς τον ρόλο του προέδρου της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Νικόλαου Βραχνή, αναπληρωτή καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να παυθεί προχθές το απόγευμα με απόφαση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι δεν προχώρησε σε απαιτούμενες ενέργειες για την αναστολή της μονάδας, για την οποία είχε εκδοθεί απόφαση αναστολής λειτουργίας από το 2019. Για τον λόγο αυτόν θα κληθεί από τον εισαγγελέα να δώσει ανωμοτί κατάθεση.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι 44χρονος εμβρυολόγος-βιολόγος που εργαζόταν στην κλινική. Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε ότι ο εντολέας του δεν γνώριζε σχεδόν καμία από τις κοπέλες αυτές που παρουσιάζονται ως θύματα εμπορίας ανθρώπων. Σχετικά με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ο κ. Κούγιας ανέφερε πως δεν έχει βρεθεί ούτε ευρώ σε κανένα τραπεζικό λογαριασμό, υποστηρίζοντας ότι η σύζυγός του είναι γόνος μιας από τις πλέον εύπορες οικογένειες των Χανίων και έχουν πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία.

«Ο πελάτης μου είναι ένας υπάλληλος όπως κι οι υπόλοιποι σε μια κλινική. Είναι ακριβοπληρωμένος υπάλληλος , αφού είναι ένας διακεκριμένος επιστήμονας με έναν υψηλό μισθό. Ακόμα και αν δεν εργαζόταν, θα τα είχε εξασφαλισμένα από την ακίνητη περιουσία του. Δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο. Δεν υπάρχει κανείς που να τον κατηγορεί. Ο πελάτης μου είναι περιορισμένος να εργάζεται σε ένα εργαστήριο. Δεν είναι αυτός που λαμβάνει τα ωάρια. Και αυτός προσπαθεί να πολλαπλασιάσει τα ωάρια» δήλωσε ο συνήγορος του 44χρονου εμβρυολόγου-βιολόγου.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του 73χρονου γιατρού ιδιοκτήτη του κέντρου ανέφερε πως ο εντολέας του παραδέχτηκε διαδικαστικές πλημμέλειες σε ελάχιστες περιπτώσεις παρένθετων κυήσεων. Ωστόσο, σε σχέση με τις κακουργηματικές κατηγορίες έχει ενστάσεις ως προς τη νομική και ουσιαστική βασιμότητα όσων του αποδόθηκαν. Η διαδικασία των απολογιών συνεχιζόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:
Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This