Αυτό είναι το σπίτι που ζούσαν οι παρένθετες μητέρες, θύματα traficking, στα Χανιά!

Είχε ανακληθεί η άδεια της κλινικής το 2020

Must Read

Επί δέκα χρόνια δρούσε ανενόχλητο το κύκλωμα που φέρεται να εκμεταλλευόταν ευάλωτες γυναίκες, προχωρούσε σε παράνομες υιοθεσίες και εξαπατούσε ζευγάρια που επιθυμούσαν να αποκτήσουν παιδί, με έδρα κέντρο γονιμότητας σε ιδιωτική κλινική στα Χανιά.

 






Το κύκλωμα «ψάρευε» φτωχές και νέες γυναίκες από χώρες των Βαλκανίων που έφερνε στην Ελλάδα με την υπόσχεση επαγγελματικής αποκατάστασης, ενώ τις χρησιμοποιούσε ως παρένθετες μητέρες ή ως δότριες ωαρίων, υποβάλλοντάς τες σε συνεχείς ορμονοθεραπείες και άλλες ιατρικές αγωγές αναγκάζοντάς τις να γεννούν τέσσερις και πέντε φορές. Τα βρέφη δινόταν σε ζευγάρια που προσπαθούσαν να αποκτήσουν παιδί έναντι αδράς αμοιβής, ενώ υπήρξαν και αποκαλύψεις για παράνομες υιοθεσίες. Σύμφωνα με όσα έχουν έρθει στο φως μέχρι στιγμής από τις έρευνες φαίνεται πως σε τουλάχιστον 400 περιπτώσεις έγιναν εικονικές εξωσωματικές, δηλαδή το ωάριο από το οποίο γεννήθηκε το παιδί ήταν της παρένθετης μητέρας εν αγνοία της γυναίκας που είχε επισκεφθεί την κλινική για να καταφέρει να τεκνοποιήσει, καθώς έτσι εξασφαλιζόταν μία επιτυχημένη εγκυμοσύνη και η ταρίφα ανέβαινε. Οι πρωταγωνιστές του κυκλώματος φέρεται να χρέωναν από 70 έως 120 χιλιάδες στη γυναίκα που θα έκανε παιδί με τη βοήθεια της παρένθετης μητέρας. Στις γυναίκες τώρα που εκμεταλλεύονταν φέρεται να έδιναν 600 ευρώ τον μήνα, τις είχαν υπό την επίβλεψή τους σε τρώγλες όπου διέμεναν και δεν τις άφηναν να κυκλοφορούν παρά μόνο για να πάνε στο σουπερμάρκετ και για να κάνουν εξετάσεις στην εν λόγω κλινική. Οι 30 έγκυες γυναίκες που εντοπίστηκαν σε σπίτι στα Χανιά, έχουν χαρακτηριστεί από την εισαγγελία ως θύματα traficking. Αυτό είναι το παλιό αρχοντικό, που βρίσκεται στο κέντρο των Χανίων, που ζούσαν οι γυναίκες από Βουλγαρία και Γεωργία, που έφερνε το κύκλωμα εμπορίας βρεφών προκειμένου να γίνουν παρένθετες μητέρες έναντι αμοιβής. Το εν λόγω σπίτι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων.

 

Ο γιατρός έφερνε τις γυναίκες στα Χανιά και τις φιλοξενούσε σε διάφορα σπίτια, όπως αυτό το παλιό αρχοντικό, προκειμένου το περιβάλλον να είναι ελεγχόμενο και να μη γίνει αντιληπτή η δράση του κυκλώματος. 

 

 

Είχε ανακληθεί η άδεια της κλινικής το 2020!

Είναι απορίας άξιο ωστόσο πώς επί δέκα χρόνια συντελούνταν σωρεία εγκλημάτων κάτω από τη μύτη των αρχών και των ελεγκτικών μηχανισμών τη στιγμή μάλιστα που η νομοθεσία για την παρένθετη μητρότητα στην Ελλάδα είναι αυστηρή και δεν επιτρέπει κανένα οικονομικό αντάλλαγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε σε μία περίπτωση απόφαση αναστολής της άδειας λειτουργίας της κλινικής για έξι μήνες το 2020 και επιβολή προστίμου μετά από αυτοψία.Την αυτοψία πραγματοποίησε κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΕΑΙΥΑ) στις 19 Απριλίου 2019 και η απόφαση επιβλήθηκε ένα χρόνο μετά στις 23/07/2020. Η κλινική στην ιστοσελίδα της δεν σταμάτησε ποτέ να δουλεύει από το 1995 οπότε και ιδρύθηκε. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απάντηση για τους λόγους που οδήγησαν την ΕΑΙΥΑ να αναστείλει την άδεια της κλινικής ούτε γιατί η απόφαση δεν εφαρμόστηκε. Η ΕΑΙΥΑ από την άλλη εξέδωσε καθησυχαστική ανακοίνωση την Τετάρτη με αφορμή τις αποκαλύψεις, παράσχοντας διαβεβαιώσεις ότι έχουν ληφθεί μέτρα για τη διαφύλαξη του γεννητικού υλικού που κρυοσυντηρείται στη συγκεκριμένη μονάδα καθώς και την εκπλήρωση όλων των εν εξελίξει ιατρικών διαδικασιών. Για τα όσα σοκαριστικά έχουν βγει στο φως, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Εθνική Αρχή βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου της εν λόγω κλινικής, αν και όπως φαίνεται από το ΦΕΚ ήδη έχει υπάρξει έλεγχος το 2019 και εντοπίστηκαν προβλήματα.

 






Το πρωί της Κυριακής θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Χανίων, προκειμένου να απολογηθούν οι εννέα συλληφθέντες που -σύμφωνα με την δικογραφία που σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ.- είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση προχωρώντας σε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν περίπου στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, στην εισαγγελία Χανίων. Μεταξύ των κατηγοριών που τους απαγγέλθηκαν είναι η συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

 

Διαβάστε ακόμα: 

Αποκαλύψεις-σοκ της «φάμπρικας» παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά: Ζευγάρι βρέθηκε με μωρό με μια απλή εξουσιοδότηση!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This