Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Η ώρα των απολογιών

Το όφελος που αποκόμιζε το κύκλωμα για κάθε μία παρένθετη μητρότητα κυμαινόταν από 70 έως 100.000 ευρώ

Must Read

Το κατώφλι του Ανακριτή Χανίων θα περάσουν σήμερα οι εννέα κατηγορούμενοι της υπόθεσης παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας βρεθών στα Χανιά.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το πρωί και πρώτος απολογείται ο 73χρονος γυναικολόγος και ιδιοκτήτης του κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να ήταν και ο εγκέφαλος του κυκλώματος. Κατά την διάρκεια της ημέρας θα ακολουθήσουν και οι αλλοι κατηγορούμενοι.

Από νωρίς το πρωί βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια πολίτες για να δηλώσουν την υποστήριξη και τη συμπαράσταση τους στον κατηγορούμενο γιατρό, τον οποίο υποδέχτηκαν με επευφημίες και χειροκροτήματα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γυναικολόγος επόπτευε την νομική διεκπεραίωση των προγραμμάτων παρένθετης μητρότητας και καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη προκειμένου να εναρμονίσουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονταν στην εκάστοτε απόφαση με την ακολουθούμενη από αυτούς έκνομη διαδικασία.

Παράλληλα, με χρήματα της οργάνωσης χρηματοδοτούσε τη μίσθωση οικιών σε περιοχή της Κρήτης για προσωρινή στέγαση των κυοφόρων.

Τα εν λόγω μέλη του κυκλώματος εμπορίας βρεφών αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, ενώ η διαδικασία αναμένεται να είναι μαραθώνια.




Μεταξύ των κατηγοριών που τους απαγγέλθηκαν είναι η συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη και σωματική βλάβη.

Υπενθυμίζεται ότι επί μία δεκαετία οι συλληφθέντες φέρεται να εκμεταλλέυθηκαν 400 ζευγάρια και 200 παρένθετες γυναίκες και δότριες ωαρίων. Το όφελος που αποκόμιζε το κύκλωμα για κάθε μία παρένθετη μητρότητα κυμαινόταν από 70 έως 100.000 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις άγγιζε και τις 120.000!

Και οι εννέα κατηγορούμενοι δηλώνουν αθώοι ωστόσο Αστυνομία και δικαστικές αρχές “ξεσκονίζουν” τους υπέρογκους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, τις off shore εταιρείες αλλά και τον μεγάλο αριθμό γυναικών που γίνονταν παρένθετες μητέρες.




Στο μεταξύ χθες, παύθηκε από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Νικόλαος Βραχνής μετά από απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης εμπορίας βρεφών στα Χανιά.

«Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παύεται από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Νικόλαος Βραχνής, αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Ο διάσημος γυναικολόγος της Κρήτης, το εμπόριο βρεφών και το κέντρο γονιμότητας που λειτουργεί κανονικά!

Αποκαλύψεις-σοκ της «φάμπρικας» παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά: Ζευγάρι βρέθηκε με μωρό με μια απλή εξουσιοδότηση!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This