Ο διάσημος γυναικολόγος της Κρήτης, το εμπόριο βρεφών και το κέντρο γονιμότητας που λειτουργεί κανονικά!

Οι κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία – Πότε θα απολογηθούν

Must Read

Μία οργάνωση εγκληματική που έπαιζε για καιρό με τον πόνο και την ελπίδα των ανθρώπων που ήθελαν να αποκτήσουν ένα παιδί. Στο βωμό των χρημάτων δεν υπήρξε κανένα έλεος, και ο διάσημος γυναικολόγος της Κρήτης, Γ.Γ., «θησαύριζε» σε βάρος χιλιάδων γυναικών και αγέννητων παιδιών.

Προθεσμία να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν οι κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης υιοθεσίας και εμπορίας βρεφών στα Χανιά. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν τη μεγαλύτερη δυνατή προθεσμία, διάρκειας πέντε ημερών και όχι τη συνήθη των 48 ωρών. Έτσι, οι απολογίες θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Κυριακή νωρίς το πρωί και αναμένεται μαραθώνια διαδικασία. Η μανία του γνωστού γυναικολόγου, Γ.Γ., να αποκτήσει όλο και περισσότερα χρήματα όχι μόνο τον έκανε άπληστο αλλά τον οδηγούσε τα τελευταία χρόνια στον «μαύρο» δρόμο της εκμετάλλευσης ανθρώπινων ψυχών. Ήταν γνωστό άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, στην πόλη των Χανιών, όταν ο συγκεκριμένος γιατρός ήταν μπλεγμένος σε περίεργες υποθέσεις και εξαπατήσεις ασθενών μέσω εικονικών εμβρυομεταφορών και παράνομων υιοθεσιών.

 






Είχε καταφέρει με τις γνωριμίες του και τα μέσα που διέθετε να στήσει μία ολόκληρη βιομηχανία παραγωγής και εμπορίας ανθρώπων, με τεράστιες οικονομικές, κοινωνικές και ηθικές προεκτάσεις, φαίνεται ότι είχε στήσει η ιατρική εγκληματική οργάνωση που δρούσε από τα Χανιά σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό και την οποία εξάρθρωσε η Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος της ΓΑΔΑ, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, και οι αποκαλύψεις έρχονται η μία μετά την άλλη, το γνωστό κέντρο γονιμότητας λειτουργεί κανονικά. Μπορεί κάποιος να πει ότι, καθώς δεν έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες δεν υπάρχει λόγος να κλείσει, όμως υπάρχει και τo ηθικό κομμάτι. 

 






Η ιατρική εγκληματική οργάνωση αναδεικνύεται σε μια από τις μεγαλύτερες οργανώσεις εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών που έχουν εξαρθρωθεί στη χώρα, με δράση τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Αττική, Αγρίνιο, Τρίκαλα, Κατερίνη αλλά και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τη δικογραφία, εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να ήταν ο 73χρονος γνωστός μαιευτήρας γυναικολόγος – ιδιοκτήτης κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής – στα Χανιά. Ηγετικό ρόλο είχε 44χρονος κλινικός εμβρυολόγος, επιστημονικός διευθυντής του κέντρου, ενώ στην οργάνωση συμμετείχαν μια 44χρονη γραμματέας και υπεύθυνη προγραμμάτων παρένθετης μητρότητας του κέντρου, μια 37χρονη Ρουμάνα υπάλληλος γραφείου του κέντρου, μια 41χρονη Ελληνίδα βιολόγος -βοηθός εμβρυολόγου, μια 28χρονη μαία, μια 41χρονη υπάλληλος γραφείου σε θεραπευτικό κέντρο και μια 38χρονη Γεωργιανή.

 

Τα αποτελέσματα της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας αφήνουν άφωνη την κοινή γνώμη. Ο γυναικολόγος φέρεται να κατηύθυνε γυναίκες να εντοπίζουν αλλοδαπές από τη Βουλγαρία και τη Γεωργία που βρίσκονταν σε δυσχερή οικονομική θέση, με σκοπό να πουλήσουν τα ωάριά τους ή να χρησιμοποιηθούν ως παρένθετες μητέρες έναντι αμοιβής που κυμαίνονταν από 2.000 έως 3.000 ευρώ. Οι γυναίκες δότριες ή υποψήφιες παρένθετες μητέρες μεταφέρονταν στα Χανιά, όπου διέμεναν σε σπίτια που είχε εξασφαλίσει η εγκληματική οργάνωση σε διάφορα σημεία της πόλης. Σε αυτά ζούσαν σε αποκλεισμένο και απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον, από την ώρα της έναρξης της κύησής τους μέχρι και τον τοκετό στο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ενώ φέρονται να έβγαιναν μόνο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Το κόστος για τους παραγγέλλοντες γονείς ανά πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας που υλοποιούνταν στο κέντρο ανερχόταν στις περισσότερες περιπτώσεις από 70.000 έως 100.000 ευρώ, ενώ σε ιδιάζουσες περιπτώσεις μη σύννομων περιστατικών καταγράφηκε και κόστος που έφτανε στις 120.000 ευρώ. Από τον Δεκέμβριο του 2022 έως σήμερα καταγράφηκαν 71 διαφορετικές γυναίκες από τα σώματα των οποίων αφαιρέθηκαν ωάρια, ως επί το πλείστον αλλοδαπές. Επίσης, 98 γυναίκες έπεσαν θύματα εμπορίας ανθρώπων, καθώς τέθηκαν υπό εργασιακή εκμετάλλευση ως παρένθετες μητέρες και παρέμειναν εποπτευόμενες και αποκλεισμένες από το οικογενειακό τους περιβάλλον έως την επίτευξη του τοκετού. Οι Αρχές διαπίστωσαν 13 περιπτώσεις μη σύννομων περιστατικών για διαδικασία απόκτησης παιδιού μέσω προγράμματος παρένθετης μητρότητας. Εντοπίστηκαν δε 14 σπίτια που είχαν εξασφαλίσει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την προσωρινή διαμονή των παρένθετων μητέρων-θυμάτων εμπορίας ανθρώπων στα Χανιά.

 

Οι παρένθετες μητέρες και η εκμετάλλευσή τους

Οι υποψήφιες παρένθετες μητέρες ή δότριες ωαρίων έμπαιναν ουσιαστικά σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον διαβίωσης, με μοναδικό σκοπό την εκμετάλλευση του σώματός της, μέσω του οποίου θα ολοκληρώνονταν μία κύηση κατ’ απόκλιση της νομοθεσίας περί παρένθετης μητρότητας (υπέρβαση ορίων ηλικίας, πλαστές δικαστικές αποφάσεις, ανακριβή, ελλιπή ή ανύπαρκτα στοιχεία ιατρικού ιστορικού της παρένθετης μητέρας κ.λπ.). Οι ίδιες σύμφωνα με την Αστυνομία δε γνώριζαν για τους αληθινούς σκοπούς των μελών της εγκληματικής ομάδας, ενώ μοναδικό κίνητρό τους ήταν η επιβίωση. Οι ίδιες δε που χρησιμοποιήθηκαν ως παρένθετες μητέρες υπήρξαν και θύματα εκμετάλλευσης μέσω λήψης ωαρίων, ενώ εντοπίστηκαν περιπτώσεις όπου δεν έλαβαν για τη δωρεά ωαρίων καμία επιπλέον αποζημίωση, κατά παράβαση σχετικής νομοθεσίας. Ενδεικτικό της έκτασης της παράνομης δράσης του κέντρου είναι ότι προσέρχονταν για απόκτηση παιδιού ζευγάρια από όλο τον κόσμο, ομόφυλα και ετερόφυλα, ή μοναχικοί άνδρες που δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις, γνωρίζοντας ότι, απευθυνόμενοι στην κλινική αυτή θα υπερκεραστούν τυχόν νομικοί, ηθικοί ή άλλοι σκόπελοι.

 






Πολύμηνη αστυνομική έρευνα

Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε το πρωί της περασμένης Δευτέρας στα Χανιά, όπου μετά από μια καλά συντονισμένη, κοινή επιχείρηση μικτών κλιμακίων του Οργανωμένου Εγκλήματος, του ΣΔΟΕ Αττικής, του Τμήματος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, με τη συνδρομή του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων και την επιχειρησιακή συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, συνελήφθησαν έξι φερόμενα μέλη της οργάνωσης. Λίγες ώρες μετά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας συνελήφθησαν δύο Ρουμάνες την ώρα της παράδοσης βρέφους, ενώ το ίδιο βράδυ στη Θεσσαλονίκη πιάστηκε Γεωργιανή που είχε ρόλο εντοπισμού και μεταφοράς στα Χανιά υποψήφιων θυμάτων. Τα θύματα εμπορίας ανθρώπων, παρένθετες μητέρες και δότριες, εξετάστηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων παρουσία ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ενημερώθηκε ο διεθνής μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός οργανισμός Α21, αρμόδιος φορέας για τη φροντίδα και ενίσχυση των θυμάτων εμπορίας. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι, μεταξύ άλλων, σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις σχετικά με την υιοθεσία ανηλίκου και κατ’ επάγγελμα μεσολάβηση σε υιοθεσίες, εξαπάτηση γυναικών ασθενών και σωματική βλάβη αυτών μέσω εικονικών ιατρικών πράξεων, παράνομη διαδικασία απόκτησης τέκνου με το προκάλυμμα της παρένθετης μητρότητας, κ.ά.

 

Διαβάστε ακόμα:

Στην εισαγγελέα οι 9 συλληφθέντες για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Πώς δρούσε το κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά – Οι ρόλοι και τα αστρονομικά ποσά

Σοκ από τη δράση της «Ιατρικής Εγκληματικής Οργάνωσης» στα Χανιά: Στον εισαγγελέα οι 9 συλληφθέντες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This