«Καμπανάκι» από τους ιατρικούς συλλόγους Αν. Μακεδονίας – Θράκης: Άμεσα πληρώματα στα ασθενοφόρα

Δηλώνουν την αντίθεσή τους στην ΠΝΠ της κυβέρνησης

Must Read

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και συγκεκριμένα στο ΕΚΑΒ καθώς τα «μπαλώματα» της κυβέρνησης με την «επιστράτευση» των ενστόλων ως οδηγών φαίνεται πως δεν είχαν κανένα απολύτως αντίκρισμα και δεν έλυσαν το πρόβλημα.

Το «καμπανάκι» του κινδύνου εκπέμπουν οι ιατρικοί σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ζητώντας την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με επαγγελματίες οδηγούς ασθενοφόρου και διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρου, καθώς και δημιουργία βάσεων ΕΚΑΒ στα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας Α.Μ.Θ, σε 24ωρη βάση.

Στην κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι πέντε πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου εκφράζουν την αντίθεσή τους στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκε στη Βουλή και προβλέπει τη διενέργεια διακομιδών ασθενών με ΕΚΑΒ που θα στελεχώνονται με μεικτά πληρώματα και τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και τους ΟΤΑ, για την εκτέλεση υπηρεσίας οδηγού με τη συνοδεία υγειονομικού προσωπικού πάσης φύσεως.

Οι ιατρικοί σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους πως είναι αντίθετοι στο μεσομακροπρόθεσμο χαρακτήρα του παραπάνω μέτρου και υπογραμμίζουν ότι «το ζήτημα που ανακύπτει αφορά στην ασφάλεια περισυλλογής και μεταφοράς ενός ασθενούς η τραυματία, πράξεις οι οποίες πρέπει να γίνονται από ειδικευμένο προσωπικό που έχει λάβει την αντίστοιχη εκπαίδευση. Όσον αφορά στον οδηγό που διατίθεται από τις ένοπλες δυνάμεις και άλλες υπηρεσίες, μη διαθέτοντας τις κατάλληλες γνώσεις δεν μπορεί να συνδράμει στο ιατρονοσηλευτικό έργο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This