«Σφίγγει ο κλοιός» για τον δολοφόνο του Μιχάλη: Στο «μικροσκόπιο» δύο αντικείμενα

Τις επαφές των Κροατών στην Ελλάδα αναζητούν οι Αρχές - «Μιλούν» τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων

Must Read

Πυρετός ερευνών για τη δολοφονία του Μιχάλη με την αστυνομία να ψάχνει τα πάντα και να βρίσκεται ένα «βήμα» πριν τον εντοπισμό του δράστη. Την ίδια ώρα, απολύτως πεπεισμένοι για τη δράση και τη συμμετοχή τους στα αιματηρά επεισόδια εμφανίζονται οι τρεις ανακριτές που διενέργησαν την ανάκριση και υπέγραψαν τα εντάλματα προσωρινής κράτησης των 105 χούλιγκαν.

Ανάλυση γενετικού και βιντεοληπτικού υλικού και άρση τηλεφωνικού απορρήτου βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονικής επίθεσης κατά του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα ΦιλαδέλφειαΗ αστυνομία έχει ξεκινήσει να αναλύει το περιεχόμενο του υλικού που βρέθηκε στα κινητά τηλέφωνα των 105 συλληφθέντων και έχουν εντοπίσει στοιχεία, όπως τα δρομολόγια που ακολούθησαν και τη χρήση GPS. 

 

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος αναφέρει πως η ταυτοποίηση του δολοφόνου είναι θέμα ημερών, ενώ το σκεπτικό προφυλάκισης των Κροατών αναφέρεται σε μεταξύ τους διακριτούς ρόλους, με επιχειρησιακή δομή και ροπή σε νέες εγκληματικές πράξεις. «Αυτό που όλοι είδαμε είναι ότι ήρθε στην Ελλάδα ένα στρατιωτικά συντεταγμένο και πειθαρχημένο και εξοπλισμένο δολοφονικό τάγμα, το οποίο είδατε με τι διαθέσεις κινήθηκε έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας όπου εκεί ασφαλώς δεν υπήρξε κανένα ραντεβού αλλά συνέρρευσαν όσοι βρίσκονταν σε καφετέριες και εστιατόρια που είναι πέριξ του γηπέδου», τόνισε ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργόπουλος. Μέσα στην εβδομάδα θα προκύψουν και τα στοιχεία από τα περίπου 60 αντικείμενα που έχουν κατασχεθεί και συλλεχθεί περιμετρικά του γηπέδου της ΑΕΚ, προκειμένου να υπάρξουν αντιστοιχίσεις με πρόσωπα που τα κατείχαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελπίδες των Αρχών εστιάζονται σε δύο πτυσσόμενα μαχαίρια τα οποία έχουν εντοπιστεί και έχουν κατασχεθεί. Το ένα ανήκει σε συλληφθέντα αλβανικής καταγωγής και το δεύτερο σε έναν 23χρονο Κροάτη. Σε αυτά υπάρχει ελπίδα μήπως βρεθεί δείγμα DNA του 29χρονου, καθιστώντας δηλαδή δυνατή την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του. Οι έρευνες των Αρχών εστιάζονται σε αυτά τα δύο μαχαίρια, καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό, τα δείγματα DNA από τα ρούχα του 29χρονου ή από τα νύχια του, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ταυτοποιηθούν με αυτά των συλληφθέντων.

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαπιστωθεί ότι τουλάχιστον 5 – 6 από τους προφυλακισμέους χούλιγκαν, έχουν συλληφθεί και καταγραφεί από την ΕΛ.ΑΣ σε επεισόδια που είχαν γίνει τον Νοέμβριο του 2015 στην Αθήνα, σε αγώνα του Champions League. Τότε, από την ΕΛ.ΑΣ είχαν εντοπιστεί 35 άτομα Κροάτες φίλαθλοι, στον σύνδεσμο των οπαδών μιας αθηναϊκής ομάδας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ορισμένοι από τους Κροάτες που είχαν εντοπιστεί, είχαν συμμετάσχει σε επεισόδιο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με Σέρβους οπαδούς. Τότε, είχαν συλληφθεί αρκετά άτομα, με τους 5 – 6 από αυτούς να είναι ίδιοι με τους τωρινούς συλληφθέντες.

Συγκλονίζει η μάνα του Μιχάλη 

«Ζητάω δικαίωση. Να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος που έκανε στο παιδί μου αυτό το κακό», είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του 29χρονου Μιχάλη. «Θέλω να παραδοθεί ο άνθρωπος που σκότωσε τον αδελφό μου και όλα μετά θα τα αναλάβει η δικαιοσύνη. Δεν έχω τίποτε άλλο να πω», συμπλήρωσε ο αδελφός του 29χρονου. Την ίδια ώρα, οι ανακριτές κρίνουν ότι όλοι οι κατηγορούμενοι είναι όχι μόνο ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων αλλά και ύποπτοι φυγής. Στο σκεπτικό της απόφασής τους αναφέρουν ότι οι Κροάτες επιδιώκουν, με σαφή αθλητική αναφορά και οπαδικό κίνητρο, τη συστηματική διάπραξη των αδικημάτων σε βάρος οπαδών διαφορετικών σωματείων, καθώς και φθορών σε οχήματα και εγκαταστάσεις.

 

Διαβάστε ακόμα:

Νέοι δικηγόροι για δεκάδες Κροάτες του τάγματος εφόδου – Τουλάχιστον 6 είχαν συλληφθεί και το 2015 στην Αθήνα!

Συγκλονίζει η μάνα του δολοφονημένου Μιχάλη: «Σταμάτησε η ζωή μου, καλύτερα να τελείωνα μαζί του»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This