Κυνηγετική περίοδος: Πιο νωρίς το αγριογούρουνο – Τι ισχύει ανά είδος μετά την νέα ρυθμιστική

Must Read

Υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Θεόδωρο Σκυλακάκη η νέα ρύθμιση για την κυνηγετική περίοδο 2023-2024.

Για πρώτη φορά φέτος, υπάρχουν αλλαγές στο κυνήγι του αγριογούρουνου το οποίο επιτρέπεται από τις 20 Αυγούστου, ημερομηνία έναρξης του κυνηγετικού έτους, ενώ μέχρι πέρυσι το κυνήγι του εν λόγω είδους ξεκινούσε στις 15 Σεπτεμβρίου. Η αλλαγή αυτή αποφασίστηκε μετά τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των αγριογούρουνων τους τελευταίους μήνες.

Παράλληλα στη νέα ρυθμιστική παρατείνεται, επίσης για πρώτη φορά, κατά δέκα ημέρα το κυνήγι για τα υδρόβια – από 31 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου ενώ κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolagus cuniculus) μέχρι την 10η Μαρτίου του 2024.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι απαγορεύεται το κυνήγι στα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής, στα εκτροφεία θηραμάτων και στους πυρήνες των Εθνικών Δρυμών. Όπως, επίσης, απαγορεύεται το κυνήγι της μπεκάτσας (Scolopax rusticola) στο καρτέρι, το πρωί και το βράδυ, κ.ά.

Στην υπουργική απόφαση παρατίθενται τα 36 είδη που επιτρέπεται να κυνηγηθούν, τα οποία εντάσσονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

  • Θηλαστικά
  • Πουλιά δενδρόβια, εδαφόβια κ.ά.
  • Πουλιά υδρόβια και παρυδάτια

Σημειώνεται ότι τα τέλη για την έκδοση τοιπικής άδειας θήρας διαμορφώνονται στα 10 ευρώ, της περιφερειακής στα 30 ευρώ και της γενικής θήρας στα 60 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This