Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Καίγονται εργοστάσια – «Βροχή» τα μηνύματα από το 112 

Tρία τα μέτωπα - Η φωτιά πέρασε μέσα στην 112 Πτέρυγα Μάχης

Must Read

Τρία είναι τα πύρινα μέτωπα στον Ασπρόπυργο Αττικής, την ώρα που εργοστάσια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες και μαύροι καπνοί έχουν «πνίξει» την περιοχή. Με μπαράζ μηνυμάτων το 112 καλεί τους κατοίκους οικισμούς να εκκενώσουν άμεσα.

Νωρίτερα, κάτοικοι έλαβαν μήνυμα να εκκενώσουν τους οικισμούς Ποντίων και Βέρας, ενώ με νέο μήνυμα το 112  προειδοποίησε για τους πυκνούς καπνούς, καλώντας τους πολίτες να κλείσουν τα παράθυρά τους.

Μιλώντας στο Open, ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός έκανε λόγο για μια κατάσταση δύσκολη, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

 

Μάλιστα, ζήτησε από τους κατοίκους που έλαβαν μήνυμα από το 112 να συμμορφωθούν και να εκκενώσουν άμεσα.

Μάλιστα, κάποιοι από τους χρήστες του X, γράφουν σε αναρτήσεις τους ότι η φωτιά βρίσκεται κοντά στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Με εντολή της πυροσβεστικής έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα Κινέτα – Άνω Λιόσια, ενώ η αμαξοστοιχία 1309 έχει ακινητοποιηθεί στο Σιδηροδρομικό Κινέτας. Σύμφωνα με νεότερη ανάρτηση της Hellenic Train «τα δρομολόγια του Προαστιακού Κιάτο-Πειραιάς θα υποκατασταθούν από λεωφορεία στο τμήμα Άνω Λιόσια- Νέα Πέραμος, εξαιτίας της πυρκαγιάς στην περιοχή».

Στο μεταξύ, σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Ασπροπύργου έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην έξοδο 4 της Αττικής Οδού, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό.

Συναγερμός έχει σημάνει και στην περιοχή της μεταξύ Μαγούλας και αεροδρομίου Ελευσίνας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, πρόκειται για μια ξεχωριστή εστία που καίει κοντά σε αυτήν του Ασπρόπυργου.

Σε εγρήγορση η 112 Πτέρυγα Μάχης

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η 112 Πτέρυγα Μάχης βρίσκεται σε εγρήγορση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες πέρασαν την περίφραξη του αεροδρομίου από την πλευρά της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ). Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις της ασφάλειας του στρατοπέδου, δόθηκε εντολή και για άμεση απογείωση ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ και ένα ελικόπτερο τύπου Erickson πραγματοποιούσε ρίψεις στην περίμετρο του αεροδρομίου. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η φωτιά αντιμετωπίστηκε, ωστόσο, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης ή μεταφοράς νέου μετώπου λόγω των ισχυρών ριπών του ανέμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This