Ήχησε το 112 για εκκένωση της Βίτολης, εξαιτίας της φωτιάς στη Μακρακώμη Φθιώτιδας

Must Read

Φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα στη Μακρακώμη Φθιώτιδας, στο ύψος των φαναριών της, στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου, η οποία, λόγω και των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, γρήγορα επεκτάθηκε σε δασική έκταση.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο, σε πρώτο χρόνο κατάφεραν να σώσουν πολλές αποθήκες και ποιμνιοστάσια, ωστόσο η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη, με αποτέλεσμα γύρω στις 7 το απόγευμα να ηχήσει το 112, για να προειδοποιήσει τους κατοίκους του χωριού Βίτολη να είναι σε ετοιμότητα για να το εκκενώσουν. Τελικά, λίγο αργότερα, για προληπτικούς λόγους έγινε όντως η εκκένωσή του.

Σύμφωνα με το fotiatora.gr, επιτόπου επιχειρούν πυροσβέστες από όλες τις υπηρεσίες Μακρακώμης και Λαμίας και τα όμορα κλιμάκια, ενώ πολύτιμη βοήθεια δίνουν τα πυροσβεστικά οχήματα και οι υδροφόρες του Δήμου Μακρακώμης και της Περιφέρειας Στερεάς. Μέχρι να πέσει ο ήλιος, εξάλλου, από αέρος επιχειρούσαν δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα, εξάλλου, με ρεπορτάζ του STAR Κεντρικής Ελλάδας, η κατάσταση στη Δυτική Φθιώτιδα ήταν δραματική για περισσότερες από 7 ώρες, καθώς η φωτιά μαινόταν ανεξέλεγκτη σε μια τεράστια αγροτοδασική έκταση από Μακρακώμη μέχρι Βίτολη και Τσούκα, με τις πύρινες γλώσσες να φτάνουν στα 150 μέτρα από τα πρώτα σπίτια της Βίτολης. Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, το συγκεκριμένο μέτωπο έσβησε, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε εκείνο που πλησίαε τον Τσούκα.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν πυροσβέστες από όλες τις υπηρεσίες, Μακρακώμης και Λαμίας και τα όμορα κλιμάκια, ενώ συνδράμουν και οι υδροφόρες του Δήμου Μακρακώμης και της Περιφέρειας Στερεάς, αλλά και χωματουργικά μηχανήματα, καθώς, λόγω των θυελλωδών ανέμων, υπάρχει ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης.

Διακοπή ρεύματος, ωστόσο, προκλήθηκε σε αρκετές περιοχές της Μακρακώμης, καθώς στο πέρασμά της η πύρινη λαίλαπα κατέκαψε και κολόνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να γίνει τροφοδότηση της περιοχής από εναλλακτική γραμμή, μέχρι την αντικατάστασή τους. Στο μεταξύ, η εθνική οδός Λαμίας – Καρπενησίου εξακολουθεί να παραμένει κλειστή στο ύψος των φαναριών και συγκεκριμένα από την 33.500 χ/θ έως την 34 χ/θ (από Ανατολική έως Δυτική είσοδο Μακρακώμης) και από την 35 χ/θ (κόμβος Παλαιοβράχας) έως και την 30 χ/θ (Σπερχειάδα).

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This