Γ.γ. ΠΟΕΥΠΣ: «Προσλήψεις εδώ και τώρα στο Πυροσβεστικό Σώμα, έχουμε χιλιάδες κενές θέσεις»

Must Read

Τιτάνια μάχη με την πύρινα λαίλαπα δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, όχι μόνο στο μέτωπο της Πάρνηθας αλλά και σε ολόκληρη την χώρα.

Για τη δύσκολη μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες στις αλλεπάλληλες πυρκαγιές, που έχουν ξεσπάσει στη χώρα μίλησε ο Νίκος Λαβράνος, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να γίνουν προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

«Έχουμε ακόμα μία δύσκολη μάχη στον πόλεμο που διεξάγεται εδώ και δύο μήνες στην πατρίδα μας με τα πύρινα μέτωπα. Στην Πάρνηθα όλος ο σχεδιασμός αφορά στο να μη προχωρήσει η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό. Ευελπιστούμε ότι νικητές θα βγούμε εμείς», τόνισε σχετικά με την τεράστια φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πάρνηθα και συμπλήρωσε:

«Η κλιματική αλλαγή συντελείται εδώ και δεκαετίες. Τα αποτελέσματα νομίζω ότι φαίνονται παγκοσμίως. Πρέπει πλέον να γίνουμε ρεαλιστές και πραγματιστές. Να συνειδητοποιήσουμε ότι οι εικόνες αυτές δεν θα είναι η εξαίρεση στον κανόνα, αλλά η καθημερινότητα».

«Προσλήψεις πυροσβεστών εδώ και τώρα»

Ο κ. Λαβράνος έκανε σαφές πως οι πυροσβέστες που στελεχώνουν το Σώμα δεν είναι αρκετοί, καθώς τα οργανικά κενά είναι πολλά.

«Χρόνια τώρα φωνάζουμε για την αναγκαιότητα των προσλήψεων. Έχουν δημιουργηθεί 3.600 κενές οργανικές θέσεις, που τώρα έχουν ξεπεράσει τις 4.000 θέσεις. Εμείς δεν προσμετράμε τους εποχικούς συναδέλφους που προσλαμβάνονται από το 2019 κάθε χρόνο. Τα κενά είναι με ΦΕΚ από πέρυσι από τη νέα κυβέρνηση. Εμείς φωνάζουμε “προσλήψεις εδώ και τώρα”», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, μέσα στους επόμενους μήνες θα αποχωρήσουν από το Πυροσβεστικό σώμα 200 – 250 πυροσβέστες, κάνοντας όλο και πιο επιτακτική την ανάγκη για προσλήψεις.
λ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This