Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Αργύρης Κουμτζής: Ο τυφλός φοιτητής αρίστευσε στο Φυσικό του ΑΠΘ

Ο τυφλός φοιτητής Αργύρης Κουμτζής,του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πήρε πτυχίο αριστεύοντας στο τμήμα Φυσικής με βαθμολογία 9,39 και διαβάζοντας τον όρκο στην Αίθουσα Τελετών.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης υποδέχθηκε και τίμησε τον φοιτητή στην σημαντική αυτή στιγμή του δηλώνοντας ότι :«Τα συγχαρητήρια είναι πολύ λίγα για να εκφράσουν το μέγεθος της περηφάνιας, της συγκίνησης, αλλά και της δικαίωσης που νιώθω σήμερα ως δήμαρχος, αλλά και ως πατέρας, για τον χαρισματικό μου φίλο Αργύρη Κουμτζή που ακολουθεί με συνέπεια την ανοδική πορεία προς την επιστημονική καταξίωση, πραγματοποιώντας ήδη το διδακτορικό του, με υποτροφία, στη Γερμανία, σε μία από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες ερευνητικές ομάδες σε θέματα Ηλιακής και Διαστημικής Φυσικής παγκοσμίως»

Να τονιστεί το γεγονός ότι η πορεία του φοιτητή ήταν δύσβατη, καθώς στο παρελθόν υπήρξαν αντιδράσεις από την τότε πρυτανική Αρχή του τμήματος, προτρέποντάς τον μάλιστα να αλλάξει την κατεύθυνση που αγαπούσε και να ακολουθήσει θεωρητικές σχολές. Κι αυτό γιατί το πανεπιστήμιο δεν είχε τις υποδομές να υποστηρίξει τις σπουδές ενός νέου φοιτητή με αναπηρία!

Δείτε επίσης: Επτάχρονος, σχεδόν τυφλός, ταξίδεψε από τη Νέα Ζηλανδία και ξαναβρήκε το φως του όταν ευλογήθηκε από τον Τίμιο Σταυρό στον Ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Παρ’όλα αυτά μετά τις επεμβάσεις του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη και την νομοθετική ρύθμιση που ακολούθησε από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο,τα πανεπιστήμια πλέον επιβάλλεται να υποστηρίζουν τις σπουδές των φοιτητών με αναπηρία στη Σχολή της επιλογής τους.

Ως αποτέλεσμα η η πρυτανική Αρχή του ΑΠΘ υποχρεώθηκε να δεχθεί τον Αργύρη Κουμτζή , ο οποίος όχι μόνο μπόρεσε να ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία τις σπουδές του, αλλά αποτέλεσε και παράδειγμα για όλους τους νέους με αναπηρία ανοίγοντας δρόμους στην πανεπιστημιακή τους εκπαίδευση.

Πηγή: www.thessnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ