Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα, Βοιωτία και Ροδόπη – Ένα μέτωπο στον Έβρο

Η εικόνα στις πυρκαγιές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάπως καλύτερη

Must Read

Αν και η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα που «ταλαιπωρούν» την χώρα την τελευταία εβδομάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί βελτιωμένη, ωστόσο, οι Πυροσβεστικές και οι υπόλοιπες δυνάμεις συνεχίζουν την μάχη καθώς υπάρχουν ακόμα αναζωπυρώσεις.

Το μόνο ενεργό μέτωπο που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι στην Λεπτοκαρυά Έβρου.

Στην Πάρνηθα, η πυροσβεστική συνεχίζει η κατάσβεση στα βορειοδυτικά, στο ύψος του Φρουρίου της Φυλής, όπου είχε ξεσπάσει χθες το μεσημέρι μια αναζωπύρωση.

Την ίδια στιγμή, στα ανατολικά αντιμετωπίζονται αναζωπυρώσεις μικρότερης έντασης.

Συνολικά επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, και από αέρος 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν με άλλα 4 αεροσκάφη

Η επόμενη μέρα στην Πάρνηθα δημιουργεί απέραντη θλίψη καθώς έχουν καεί στρέμματα πανέμορφου δάσους και οι κάτοικοι είναι μέσα στην απόγνωση καθώς πολλοί έχασαν τις περιουσίες για τις οποίες πάλευαν μια ζωή.

Ανοιχτή και σε πλήρη λειτουργία θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους δημότες γύρω από το άμεσο ζήτημα της καταγραφής των ζημιών από τη φωτιά.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Αυγούστου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, η Κοινωνική Υπηρεσία θα δέχεται αιτήματα πυρόπληκτων δημοτών, των οποίων οι οικίες δεν έχουν ακόμα καταγραφεί από τα μικτά κλιμάκια του Υπουργείου και του Δήμου.

Γι’ αυτόν τον λόγο, καλεί τους δημότες εκείνους, των οποίων δεν έχει γίνει καταγραφή των οικιών τους, να επικοινωνήσουν άμεσα στο τηλέφωνο που έχει δοθεί από τον Δήμο (2132123111).

Οι καταγραφές θα συνεχιστούν το πρωί της Δευτέρας 28 Αυγούστου.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη

Με μια επίσκεψη που ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή από «πηγές» του Μαξίμου, σε μια στιγμή που η κατάσταση φαίνεται να τίθεται υπό έλεγχο (μερικό τουλάχιστον) στην Πάρνηθα και αφού πρώτα «έλαμψε» δια της απουσίας του όλες τις προηγούμενες δύσκολες ημέρες για τη χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για… αυτοψία στον πολύπαθο αττικό πνεύμονα.

Εκτός από την καμένη γη τριγύρω, να είδε άραγε μέσα στις στάχτες και τα αποκαΐδια του επιτελικού κράτους;

Αν κρίνουμε από το ύφος του στα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, μάλλον κάτι τελείως διαφορετικό έβλεπε ο Πρωθυπουργός. Κάτι, το οποίο του προκαλούσε το γέλιο (σ.σ. την ώρα που ο ρεπόρτερ περιέγραφε ότι ο κ.Μητσοτάκης εμφανίστηκε… προβληματισμένος).

Τι να ήταν άραγε αυτό το τόσο αστείο που είδε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια καταστροφή βιβλικών διαστάσεων;

 

 

Στην Βοιωτία, όπως και χθες οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται στις περιοχές της Ζάλτσας, στο στο Στείρι και στο Κυριάκι.

Χθες το απόγευμα ξέσπασε και μια αναζωπύρωση στο χωριό Βίτωλη στην Μακρακώμη Φθιώτιδας σε σημείο που δεν είχε καεί στην πυρκαγιά της περασμένης Τρίτης η οποία έχει αντιμετωπιστεί.

Στον Έβρο, η φωτιά καίει για όγδοη μέρα και οι αναζωπυρώσεις μαίνονται στο δάσος της Δαδιάς και στις περιοχές  Αισύμη και Σουφλί. Το πιο ενεργό μέτωπο είναι αυτό της Λεπτοκαρυάς προς Αισύμη.

Στην Δαδιά, στο νότιο κομμάτι έχει περιοριστεί η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται δυτικά του χωριού Κοτρωνιά.

Στη Λευκίμμη αλλά και στις περιοχές Μεσημβρία προς Δικέλλα καθώς και στη βόρεια πλευρά στην περιοχή Κοίλα δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου παραμένουν ισχυρές. Συγκεκριμένα επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 85 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Δείτε χθεσινό βίντεο από την φωτιά στον Έβρο:

 

Στη Ροδόπη, υπάρχουν διάσπαρτες αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίζονται.

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα σε 4 περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα για τις εξής περιοχές:

* Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)

* Περιφέρεια Αττικής

* Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας)

* Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)

Δείτε επίσης:

Λάρισα: «Τσάκωσαν» εμπρηστή επ’ αυτοφώρω!Θα έβαζε φωτιά δίπλα σε σπίτια

Φωτιά στη Βάρη – «Έπεσαν 270 κεραυνοί σε μία ώρα και προκλήθηκαν έξι πυρκαγιές ταυτόχρονα», λέει ο δήμαρχος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This