Καταστροφικά μπουρίνια «ισοπέδωσαν» καλλιέργειες και ποιμνιοστάσια σε Καστοριά, Καλαμάτα, Τρίκαλα και Σέρρες!

Must Read

Σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν σε χωριά στην Καστοριά, την Καλαμάτα, τα Τρίκαλα και τις Σέρρες, λόγω δυνατών μπουρινιών που ξέσπασαν χτες το απόγευμα στις εν λόγω περιοχές, καταστρέφοντας δεκάδες καλλιέργειες και ποιμνιοστάσια.

Ειδικότερα όσον αφορά στα Τρίκαλα, το ισχυρό μπουρίνι που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα χωριά Πλάτανος, Ρίζωμα και Αρδάνι, προκάλεσε σφοδρή χαλαζόπτωση που διήρκησε 20-25 λεπτά προξενώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε αυτά, αλλά και σε άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής. Στο επίκεντρο των καιρικών φαινομένων βρέθηκε το χωριό Πλάτανος του Δήμου Τρικκαίων, εκεί όπου σημειώθηκε ανεπανόρθωτη καταστροφή σε καλλιέργειες και στέγες ποιμνιοστασίων, ενώ «ξηλώθηκε» και ένα φωτοβολταϊκό πάρκο.

Το χαλάζι συνοδευόταν από έντονη βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για πρωτοφανή «βιβλική καταστροφή». Ο Δήμος έστειλε άμεσα μηχανήματα, ώστε να καθαριστούν οι δρόμοι, ενώ αύριο Δευτέρα 28/8 αναμένεται επίσης η συνδρομή της Περιφέρειας και του ΕΛΓΑ.
Στην Καλαμάτα, ένα δέντρο που ξεριζώθηκε έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο εν κινήσει, με τα μέλη της οικογένειας που βρισκόταν εντός του να απεγκλωβίζονται, σαν από θαύμα, σώα από τους διασώστες. Μέσα σε μόλις 10 λεπτά, εξάλλου, δεκάδες στρέμματα καλλιεργειών καταστράφηκαν και στις Σέρρες, με το χαλάζι να προκαλεί επίσης ζημιές σε στέγες σπιτιών και αποθήκες.

 

Ανυπολόγιστες ζημιές σημειώθηκαν από τη χαλαζόπτωση και σε καλλιέργειες στην Καστοριά, με αγρότες να κάνουν λόγο για χαλάζι που έφτανε μέχρι το γόνατο!

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This