ΑΑΔΕ: 43 επιχειρήσεις εστίασης στο Αιγαίο έπεσαν στην ηλεκτρονική «φάκα» – Λουκέτα και πρόστιμα για φοροδιαφυγή

Οι «άτακτες» επιχειρήσεις πραγματοποίησαν συνολικά 36.736 παραβάσεις, αποκρύπτοντας τζίρο συνολικού ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ!

Must Read

«POS στο Αιγαίο»… βάφτισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων την επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας οι ελεγκτές της πραγματοποιούν εφόδους σε καταστήματα νησιών του Αιγαίου πελάγους, με στόχο να εντοπίσουν σοβαρές περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Η εν λόγω δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε συντονισμένα τις τελευταίες δύο εβδομάδες καθώς αξιοποιεί τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων από τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ, οδήγησε σε στοχευμένους επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Ως εκ τούτου, οι ελεγκτές, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία των διασταυρώσεων από τις πλατφόρμες e-send και my data, συνδυαστικά με τα στοιχεία συναλλαγών από τα POS, εντόπισαν  δεκάδες επιχειρήσεις με παραβάσεις μη έκδοσης και μη διαβίβασης φορολογικών στοιχείων, γεγονός που οδήγησε σε 48ωρα λουκέτα, σε υψηλά πρόστιμα, καθώς και σε περαιτέρω ενδελεχή φορολογικό έλεγχο.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 43 επιχειρήσεις εστίασης σε νησιά του Αιγαίου πραγματοποίησαν 36.736 παραβάσεις, αποκρύπτοντας τζίρο συνολικού ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Αναλυτικότερα, εντοπίστηκαν:

  • Στην Πάρο, οκτώ επιχειρήσεις εστίασης, με 1.184 παραβάσεις, συνολικής αξίας 340.000 ευρώ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ψαροταβέρνας, η οποία, το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, δεν διαβίβασε στην ΑΑΔΕ 181 αποδείξεις, συνολικής αξίας 101.000 ευρώ.
  • Στη Ρόδο, εννέα επιχειρήσεις εστίασης, με 18.951 παραβάσεις, συνολικής αξίας 236.000 ευρώ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εστιατορίου, που μέσα σε 45 ημέρες, δεν διαβίβασε στην ΑΑΔΕ 6.529 αποδείξεις, συνολικής αξίας 80.000 ευρώ.
  • Στη Σαντορίνη, οκτώ επιχειρήσεις εστίασης, με 7.574 παραβάσεις, συνολικής αξίας 260.000 ευρώ. Ξεχωρίζει η περίπτωση εστιατορίου-καφέ, που μέσα σε τρεις μήνες, δεν διαβίβασε στην ΑΑΔΕ 6.092 αποδείξεις, συνολικής αξίας 225.000 ευρώ.
  • Στη Μύκονο, πέντε επιχειρήσεις, με 254 παραβάσεις, συνολικής αξίας 230.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων, καφέ-μπαρ, μέσα σε ένα μήνα, δεν εξέδωσε αποδείξεις, συνολικής αξίας 105.055,13 ευρώ.
  • Στην Ίο, οκτώ επιχειρήσεις εστίασης, με 7.574 παραβάσεις, συνολικής αξίας 292.000 ευρώ. Ξεχωρίζει επιχείρηση, η οποία, από τις αρχές της χρονιάς έως και το δεκαπενταύγουστο, δεν διαβίβασε στην ΑΑΔΕ 6.092 αποδείξεις, συνολικής αξίας 225.000 ευρώ.
  • Στην Ανδρο, πέντε επιχειρήσεις εστίασης, με 1.199 παραβάσεις, συνολικής αξίας 145.000 ευρώ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επιχείρησης, η οποία, από τις 19 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου, δεν διαβίβασε στην ΑΑΔΕ 19 αποδείξεις, συνολικής αξίας 18.000 ευρώ, και δεν εξέδωσε 198 αποδείξεις, συνολικής αξίας 14.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This